Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2021 11:19

Türkiye'de ev alım satımında yeni dönem: Bir ilk olacak

Ev alım-satımında yeni dönem başlıyor! Türkiye'de bir ilk olacak uygulamada, tapuya entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulacak. Yurtdışında da tapu ve kadastro temsilcilikleri açılacak. Böylece, yurtdışında yaşayan kişiler, Türkiye’ye gelmeden alım-satım işlemlerini yapabilecek.

Türkiye'de ev alım satımında yeni dönem: Bir ilk olacak
vergi,tapu,gayrimenkul,ev alım,ev satım

Türkiye’de ilk defa yapılacak uygulamayla ev alım-satımında yeni dönem başlıyor. Tapuya entegre bir gayrimenkul değer bilgi merkezi kurulacak. Yurt dışında yaşayan yerli ya da yabancı kişiler yurtdışında kurulacak olan tapu ve kadastro temsilcilikleri araçlığıyla Türkiye’ye gelmeden alım-satım işlemlerini yapabilecek. Ayrıca gayrimenkul vergilendirmelerine de yeni düzenlemeler kapıda…

VERGİDE REVİZYON

Sabah Gaztesi'nin haberine göre; Gelir İdaresi Başkanlığı gayrimenkul sahipliği üzerinden alınan vergileri yeniden değerlendirmek için kolları sıvadı. Buna göre; Gayrimenkulden alınan vergiler diğer tasarruf araçlarının vergilendirilmesi dikkate alınarak yeniden değerlendirilmesine karar verildi.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Öte yandan Türkiye'de ilk niteliğinde tapuya entegre bir Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulacak. Tapu ve kadastro temsilcilikleri yurtdışında da açılarak yerli ve yabancı kişilerin Türkiye'ye gelmeden tapu işlemini gerçekleştirebilmesi sağlanacak..

Taşınmazların değeri toplu değerleme yöntemiyle belirlenmiş olacak. Türkiye'deki bütün taşınmazların değer haritaları çıkarılacak. Yurtdışındaki Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler Türkiye'deki taşınmazlara ilişkin tapu işlemlerini bulundukları ülkelerde de yapabilecek. Cumhurbaşkanı kararıyla, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yurtdışında şirket de kurabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...