Tgrt Haber
11 Kasım 2021 12:05

Ev hayali kuranlara müjde: TOKİ 50 bin konut yapacak

Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) ev sahibi olma hayali kuranlara müjde geldi. TOKİ, 2022 yılında 50 bin sosyal konut projesini hayata geçireceğini duyurdu.

Ev hayali kuranlara müjde: TOKİ 50 bin konut yapacak
kentsel dönüşüm,,toki,,ev,

Konut yapımı ve kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) 2022 yılında 50 bin sosyal konut projesini hayata geçireceğini duyurdu.

2003 yılından bu yana 1 milyon 52 bin 152 konut inşa eden TOKİ yeni yıl çalışma planını da hazırladı. Bu kapsamda tüm kentsel dönüşüm çalışmaları, il ve ilçe bazında özel olarak yürütülecek. Çalışmalar kapsamında, belirlenecek 15 il için Kentsel Dönüşüm Stratejileri hazırlanarak risk ve ihtiyaçlar göz önüne alınıp önceliklendirme yapılacak.

Ayrıca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı özellikle İstanbul'u mercek altına alacak. İstanbul'da mevcut yapıların direncinin artırılması amacıyla altyapı sistemlerinde afet risk çalışması yapılacak. İhtiyaç duyulan alanlar yenilenecek. Kentsel dönüşümde şehirlerin tarihsel yapısı ön planda tutulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...