Tgrt Haber
21 Haziran 2022 13:27 - Güncelleme : 21 Haziran 2022 18:03

"Balon oluştu" diyen İslam Memiş ev ve araba alacaklara uyardı: Bayram sonrası yeni açıklamaları bekleyin

Küresel piyasalarda Fed’in faizleri arttırmasının etkisi sürüyor. ABD Merkez Bankası Başkanı Powell'ın Temmuz ayında da benzer bir karara işaret etmesi ise belirsizliği iyece körükledi. İçerde ise piyasalar MB'nin faiz kararına ve yeni ekonomi paketine kilitlenmiş durumda. İslam Memiş emlak ve otomobilde balon oluştuğunu belirterek "Bayram sonrasını bekleyin" uyarısı yaptı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
İslam Memiş,Altın fiyatları,Dolar,emlak,otomobil,araba

ABD Merkez Bankası Fed’in politika faizini 75 baz puan artırması Jerome Powell’ın Temmuz’da da 50 veya 75 baz puanlık faiz artırımı sinyali vermesi piyasalarda set rüzgarlar estirdi. Dolar ve altın yukarı yönlü sert ataklar yaptı. Kripto paralar ise tarihi dip seviyeleri gördü. “Dolar yükselecek mi?”, “Altın düşecek mi?”, Bitcoin yükselecek mi?” gibi sorular ise ekonomi gündeminde cevap arıyor. 

İç piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz toplantısına odaklandı. Hükümetin açıklayacağı yeni ekonomi paketleri merakla bekleniyor. Özellikle otomotiv, emlak piyasasına yönelik düzenleme sinyalleri beklentileri tetikliyor. Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber’de yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. 

BİTCOİN’DE 26 BİN DOLAR SEVİYESİ KRİTİK 

Bitcoin’de 24 ile 26 bin dolar arasındaki yükselişin normal olduğunu belirten Memiş, “25-26 bin dolar seviyesine kadar tepki yükselişidir. Sert düşüşlerin ardından hızlı bir giriş yapılıyor. Bitcoin, 26 bin dolar seviyesinin üstünde tutunursa yükselişten bahsedebiliriz” dedi. 

Dünyada resesyon riski olduğuna dikkat çeken Memiş, enflasyonun artmaya devam ettiğini belirterek “Bu şartlarda Merkez Bankaları şahin tonda mesajlar veriyorlar. Kripto paralarda ülkelerin kendi dijital paralarını açıklamaları belirleyici olacak” dedi. Memiş, kripto paralarda yeni yükselişler yaşanması durumunda dijital bankacılık sisteminin de kurulacağını kaydederek şöyle konuştu: 

“Bu yıl içinde dijital bankacılık sistemini kurulmasını güçlü görüyorum. Dijital sistemle beraber bankacılık üzerinden işlem de yapılabilecek. Yıl sonuna kadar kurulması sürpriz olmaz. Devletler bu konuda resmi mevzuatlarını açıklarsa resmi dijital bankacılık sistemi kurulur.”

EMLAK VE EV ALACAKLAR DİKKAT! BAYRAM SONRASINI BEKLEYİN 

Hükümet enflasyonu frenlemek için pek çok alanda yeni düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. Yeni ekonomi paketleriyle ilgili beklentileri değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi:

“Tarımla ilgili bir projeniz varsa Hazine arazilerini kullanabilirsiniz. İstanbul çevresinde alanlar var. Bunlar kiralanabilir. Gıdada enflasyonla mücadelede daha sistematik çözümlere bakmak lazım. Hal yasasını gündeme getirmek daha doğru olur. 2 aylık süreçte imar, tarımsal alanlar, yeniden yapılandırma ile geniş bir proje hazırlanacak. Yeni açıklanacak paketi yakından takip etmelerini öneririm. Özellikle emlak ve otomotiv sektöründe bayram sonrası açıklamalar olacak. Balon fiyatlar görüldü, fiyatlar düşecek. Yeni tedbirlerle ilgili bir fren mekanizması olacak. Ev ve araç alacak vatandaşların beklemesinde fayda var. Bayram sonrasını bekleyin.” 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...