Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 14:43

Temmuz 2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Haziran ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla 2021 yılının ilk altı aylık enflasyon oranı ortaya çıktı. İlk altı aylık enflasyon oranına göre sosyal yardım ödemelerinde de artış yaşanacak. Peki, evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Temmuz 2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu?
Evde bakım maaşı,,Temmuz zammı,,ekonomi,

Engelli bireylerin evde bakımlarının sağlanması için Evde Bakım Yardımı hizmeti veriliyor. 2021 yılı ilk altı aylık dönemi için Evde Bakım Yardımı kapsamında kişi başına ödenecek yardım miktarı 1.657,86 TL'ye yükselmişti.

Her ay belirli tarihlerde ödenen evde bakım maaşına 6 aylık enflasyon oranına göre zam yapılacak. Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parası olarak bilinir.

TEMMUZ 2021 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Milyonlarca vatandaşın beklediği haziran ayı enflasyon oranları belli oldu. Haziran'da enflasyon oranı yüzde 1,94 artış gösterdi. TÜFE haziranda yüzde 1.94, yıllık TÜFE ise yüzde 17.53 olarak ortaya çıktı. 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte emekli, memur ve sözleşmeli personelin maaşları da artmış oldu. Bunların yanı sıra evde bakım maaşına da zam yapılacak. Dolayısıyla evde bakım maaşı alanlar zam miktarını araştırıyor. Evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara ödenen bin 657 lira tutarındaki aylık, 1.798 liraya yükseldi.

İşçi emeklileri temmuz ayında yüzde 8 ,45 oranında zamlı maaş alacak. Memurlar ise temmuz ayında maaşlarına yüzde 5,45 enflasyon farkı alacak. En düşük memur maaşı yeni zamla birlikte 4 bin 330 lira olurken en düşük Bağ-kur esnaf emekli maaşı ise 2 bin 350 lira oldu. En düşük Bağ- kur tarım emekli maaşı bin 860 liraya yükselirken en düşük SSK emekli maaşı 2 bin 624 liraya yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Her ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara yatırılan Evde bakım maaşlarının hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet sistemi üzerinden öğrenebilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak girişinizi yapın. Daha sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayları göreceksiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında yer alır.

Temmuz 2021 evde bakım maaşı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşını sorgulamak için BURAYA tıklayın.

SMS YOLUYLA EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak sorgulayabilir. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilmektedir. Ziraat Bankası SMS kodu ile her ay bakiyenizi sorgulayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Evde bakım maaşı alabilmek için şu şartların bulundurulması gerekir;

1) Gelir kriterlerinin uygun olması gerekir.

2) Bakıma muhtaçlık kriteri bulunması gerekir.

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu bulunması gerekir.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanır ve hane halkı sayısına bölünür. Buna engelli kişi de dahil edilir. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...