Tgrt Haber
06 Aralık 2021 11:11

Evergrande hisseleri çakıldı

China Evergrande Group'un hisseleri bu sabah Hong Kong Borsası'nda yüzde 12,4 değer kaybetti. Hisselerin değeri 2010'dan bu yana ilk kez 2 Hong Kong Doları'nın altına geriledi.

Evergrande hisseleri çakıldı
evergrande,gayrimenkul,

Ağır borç altındaki Çinli emlak şirketi Evergrande geçtiğimiz günlerde Hong Kong borsasına başvuruda bulunarak, yükümlülüğü yerine getirememesi durumunda bazı anlaşmalar kapsamındaki geri ödeme tarihlerinin ileri çekilebileceği konusunda açıklama yaptı. Evergrande’nin talebi üzerine, Çin’in Guangdong eyaleti yetkilileri, risk yönetimini denetlemek, iç kontrolleri güçlendirmek ve normal operasyonları sürdürmek için şirkete bir çalışma grubu göndereceğini duyurdu.

İLK KEZ 2 HONG KONG DOLARI'NIN ALTINDA

Bu gelişmelerin ardından China Evergrande Group'un hisseleri bu sabah Hong Kong Borsası'nda yüzde 12,4 değer kaybetti. Hisselerin değeri 2010'dan bu yana ilk kez 2 Hong Kong Doları'nın altına geriledi.

Borçlarını geri ödemek için elinde yeterince fon olmayan şirketin 6 Kasım'da gerçekleştiremediği 82,5 milyon dolarlık tahvil kupon ödemesini 30 günlük sürenin sona ereceği bugün de yerine getiremeyeceği endişeleri düşüşte etkili oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...