Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ekim 2021 10:27

Evergrande krizi ile uğraşan Çin emlakta vergi reformuna gidiyor

Çin'in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi'nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı. Söz konusu karar, ülke emlak piyasasının istikrarlı ve sağlıklı gelişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Evergrande krizi ile uğraşan Çin emlakta vergi reformuna gidiyor
Çin,evergrande

Evergrande'nin tahvillerine yatırım yapanların bir kısmı 23 Eylül'de yapılması gerene kupon ödemesini aldılar

Konuya yakın kaynakların yaptıkları açıklamaya göre, China Evergrande Group'un tahvil yatırımcılarının bir kısmı, 23 Eylül'de yapılması  gereken ABD Doları cinsinden tahvil kupon ödemesini geçtiğimiz Cumartesi  sona eren 30 günlük bekleme döneminde aldılar.

Evergrande'nin kupon ödemesi için perşembe günü Citibank'a gönderdiği 83,5 milyon doların bazı offshore yatırımcıların hesaplarına aktırıldığı belirtildi.

Evergrande ise konuya ilişkin olarak resmi bir açıklama yapmadı.

ÇİN, EMLAK PİYASASININ İSTİKRARI İÇİN VERGİ REFORMU UYGULAYACAK

Çin'in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi'nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi  reformları kararını onayladı. Karara göre hareket, emlak vergisi  mevzuatı ve reformunu aktif ve ihtiyatlı bir şekilde ilerletmeyi,  rasyonel konut tüketimini ve arazi kaynaklarının ekonomik ve yoğun  kullanımını yönlendirecek. Söz konusu karar, ülke emlak piyasasının  istikrarlı ve sağlıklı gelişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Yeni uygulamaya göre, pilot bölgelerdeki her türlü konut ve konut dışı  mülkten emlak vergisi alınacak. Yeni vergilerden kırsal çiftlikler ve  üzerlerine inşa edilen evler hariç tutulacak. Kararda, Danıştay ve  ilgili birimlerin yanı sıra yerel yönetimlerin vergi tahsilatı ve  yönetimi için bilimsel ve uygulanabilir yaklaşımlar ve prosedürler  oluşturması gerektiği belirtildi.

PİLOT PROGRAMIN BAŞLAMA TARİHİ HENÜZ BİLİNMİYOR

Çin Uluslararası Radyosunun mail yoluyla ForeksHaber ile paylaştığı  habere göre, Devlet Konseyi, pilot programın hızlandırılması, birleşik  mevzuatın teşvik edilmesi ve emlak piyasasının istikrarlı ve sağlam  gelişiminin ilerletilmesi gibi konuları değerlendirdikten sonra pilot alanlar listesine karar verecek. Daha sonra listeyi kayıt için NPC Daimi Komitesine sunacak.

Karara göre beş yıllık pilot programın başlama tarihi Danıştay  tarafından belirlenecek. İki devlet organının yetkilileri, Xinhua ile  yaptığı röportajda, Maliye Bakanlığı ve Devlet Vergi Dairesi'nin emlak  vergisi pilot uygulaması için önlemleri hazırlayacağını ve NPC Daimi

Komitesi'nin yetkisine uygun olarak çalışma için hazırlık  yapacaklarını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...