Tgrt Haber
27 Eylül 2021 11:09

Evergrande yangını otomobil üretimine sıçradı: Bazı projeler durdu

Çin'de yerel yönetimler Evergrande'nin gayrimenkul satış gelirlerinin kontrolünü ellerine aldılar. Ayrıca şirketin elektrikli araç üretim birimi finansman sıkıntısı nedeniyle bazı yeni projelerini de durdurdu.

Evergrande yangını otomobil üretimine sıçradı: Bazı projeler durdu
evergrande,

Çin'de en az iki yerel yönetim, zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un gayrimenkul satış gelirlerini kontrollerine aldılar.

Financial Times'ın haberine göre, Çin hükümetinin yaptığı Evergrande'nin potansiyel çöküşüne karşı hazırlık yapılması tavsiyesinin ardından Nansha Bölgesi konut ve kentsel inşaat  bürosu ve Zunai bölgesi konut bürosu  konut alıcılarının çıkarlarını korumak ve inşaat projelerinin devamını sağlamak için harekete geçtiler.

Her iki bölge de Evergrande'nin bağlı ortaklıklarından yaptıkları projelerden elde ettikleri ön satış gelirlerini kamu hesaplarına aktarmalarını istediler.

ELEKTRİKLİ ARAÇTA PROJELER DURDU

Öte yandan şirketin elektrikli araç geliştirme ve üretim birimi, tedarikçilerine ödeme yapmak için fon temininde yaşadığı sıkıntı nedeniyle bazı projelerini  durdurma kararı aldı.

Evergrande Auto olarak bilinen Chine Evergrande New Energy Vehicle Group, Shanghay Borsası'na kote olma planlarını da rafa kaldırdı. Şirket, Shanghay Borsasğı'nın Bilim ve Teknoloji İnovasyon Piyasası'na kote olmayı hedefliyordu.

Evergrande Auto hisseleri, Hong Kong Borsası'nda Cuma gününe göre yüzde 23 kayıpla işlem görüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...