Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Ekim 2021 11:01

Eylül'ü kayıpla kapatan Bitcoin için 'toparlanma' ayı geldi

Eylül ayını kayıpla kapatan Bitcoin için Ekim ayının toparlanma ayı olacağı ifade ediliyor. Analistler ekimde yeni bir rekor gelebileceğinin altını çizerken, Bitcoin fiyatı da bu doğrultuda ilerliyor. 30 Ekim'de 41 bin dolarlarla anılan Bitcoin için 1 Ekim itibariyle 48 bin dolar seviyelerinden söz edilmeye başlandı. Öte yandan BTC'deki toparlanma altcoin'lerde de yükselişe yol açtı. İşte kripto para piyasasında son 24 saatte yaşanan gelişmeler...

Eylül'ü kayıpla kapatan Bitcoin için 'toparlanma' ayı geldi
Bitcoin,ethereum,dogecoin,cardano,kripto para

Eylül ayını yüzde 7,6 düşüşle kapatan lider kripto para birimi Bitcoin, Ekim ayına güzel bir başlangıç yaptı.

30 Eylül’de 41 bin dolar seviyelerine kadar geri çekilen Bitcoin, 1 Ekim’de yaklaşık yüzde 11 değer kazanarak 9 Haziran’dan sonra en büyük günlük sıçramasını gerçekleştirdi ve 48 bin 280 dolara dokundu. Fed Başkanı Jerome Powell’ın kripto paraları yasaklamak gibi bir niyeti olmadığını fakat düzenlenmesi gerektiğini düşündüğünü açıklaması piyasalardaki yükselişte kilit rol oynadı.

Bitcoin şu sıralar 47 bin 900 dolardan işlem görüyor.

ALTCOIN’LERDE TOPARLANMA BAŞLADI

Bitcoin’in yeniden harekete geçmesi ile birlikte altcoin‘lerde de büyük toparlanmalar ve yükselişler yaşandı. Ethereum (ETH) 30 Eylül’de 3 bin doların altında işlem görürken, yeni ayla birlikte 3 bin 465 dolara kadar hızlı bir artış gerçekleştirdi. ETH 3 Ekim sabahında 3 bin 397 dolar seviyelerinde bulunuyor.

30 Eylül’de 2 dolar seviyesinde işlem gören Cardano (ADA) ise piyasadaki artışı takip ederek 2,31 dolar seviyelerine kadar tırmandı. ADA son 24 saatte yüzde 2,63’lük bir artış yakalayarak 2.27 dolar seviyesine geldi.

Piyasanın yeniden yükselişe geçmesi ile diğer altcoin’lerde durum şöyle:

Binance Coin yüzde 4,12 artışla 431,16 dolardan, Solana yüzde 9,12 artışla 172 dolardan, Ripple yüzde 2,72 artışla 1,05 dolardan, Polkadot yüzde 0,83 artışla 32,30 dolardan ve Dogecoin ise yüzde 0,82 0,21 dolardan değerleniyor.

Son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100'de yer alan kripto paraların 21’i dolar bazında değer kaybı yaşadı.

EKİM TELAFİ AYI

Ekim ayı için 63 bin doları hedefleyen analistler, Bitcoin'in dördüncü çeyreğe girerken kaybettiklerini telafi edeceğini düşünüyor.

Ünlü kripto stratejisti ve trader Inmortal da ay başından beri düşüş yaşayan Bitcoin fiyatının Ekim başına kadar devam edeceğini ancak sonrasında 64 bin 900 dolarlık rekor seviyesine doğru artışa geçerek yeni zirve yapacağını söyledi. Öte yandan Bitcoin’in mevcut fiyat hareketinin şimdiye kadarki son düşüş olacağını kaydeden ünlü stratejist, bu düşüşün bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğinin sinyalini verdi.

KASIMDA GÜNCELLEME GELİYOR

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Kraken, Bitcoin'de Kasım ayında beklenen güncellemenin tarihî bir gelişme olacağını belirtti. Kraken Intelligence tarafından hazırlanan raporda güncellemenin dünyanın en çok kullanılan kripto para birimi olan Bitcoin'in birçok özelliğinde yenilik getireceği ifade edildi.

Değerlendirmede Taproot adı verilen güncellemenin şu ana dek Bitcoin için yapılan en büyük değişikliği getireceği vurgulandı. Güncelleme ile kullanıcı mahremiyetinin de artacağı belirtildi. Taproot güncellemesinin Kasım ayında gerçekleşmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...