Tgrt Haber
05 Mart 2019 20:15

2019 EYT emeklilikte yaşa takılanlar Son Dakika! EYT'de SON DURUM NE? EYT ÇIKTI MI? Ne Zaman Çıkacak?

2019 EYT emeklilikte yaşa takılanlar SON DAKİKA! 2019 EYT'de son durum nedir? 2019 EYT çıktı mı? Ne zaman çıkacak? merakla beklenen sorulann cevabı haberimizde. EYT son dakika gelişmeleri...Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada EYT’nin gündemlerinde olmadığını belirtti ve bunun nedenini açıkladı. Bakan Selçuk, bütün emekçilerin emeklerine her daim sahip çıktıklarını, bunu yaparken sadece geçmişi değil gelecek kuşakları da düşündüklerini belirtti.

2019 EYT emeklilikte yaşa takılanlar Son Dakika! EYT'de SON DURUM NE? EYT ÇIKTI MI? Ne Zaman Çıkacak?
eyt,emeklilikte yaşa takılanlar,eyt emeklilik son dakika,eyt bugün,eyt 2019

Merakla beklenen EYT ile ilgili detaylar.. 2019 EYT emeklilikte yaşa takılanlar Son Dakika! 2019 EYT'de SON DURUM NE? EYT çıktı mı? Ne zaman çıkacak? merakla beklenen sorulann cevabı haberimizde. EYT son dakika gelişmeleri...Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada EYT’nin gündemlerinde olmadığını belirtti ve bunun nedenini açıkladı. Bakan Selçuk, bütün emekçilerin emeklerine her daim sahip çıktıklarını, bunu yaparken sadece geçmişi değil gelecek kuşakları da düşündüklerini belirtti.

EYT ile ilgili açıklamlar peş peşe geliyor. Yüzbinlerce Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) önergesinin yeniden Meclis'e gelmesini bekliyor. Bu nedenle her açıklama EYT'liler tarafınndan ilgiyle takip ediliyor. Konu hakkındaki en son ve en yetkili açıklama ise AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'dan geldi. Tuzla'da tersane işçileriyle bir araya gelen Binali Yıldırım, EYT'nin gündeme gelmesi üzerine "takipçisi olacağım" diyerek söz verdi.
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, Tuzla'da tersane işçileriyle buluştu.

EYT için Yıldırım'dan takip sözü

İşçilerden birisinin Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili bir döviz açması üzerine Yıldırım; "EYT. Gördüm. Biraz sabırlı olun. O işin de takipçisi olacağım. Buradan Binali Yıldırım sözü veriyorum." dedi.

2019 EYT emeklilikte yaşa takılanlar Son Dakika! EYT'de SON DURUM NE? EYT ÇIKTI MI? Ne Zaman Çıkacak?

 

"Göğsümüzü kabartıyorsunuz"

Tersane işçilerine "Barbaros'un, Piri Reis'in Çakabey'in, Hızır Reis'in torunları" diye hitap eden Binali Yıldırım, "Göğsümüzü kabartıyorsunuz. Türkiye, bugün dünyada denizcilik alanında 15. sıraya yükseldi. Bizim kaynakçılarımız, gemicilerimiz, donanımcılarımız sayesinde ürettiğimiz gemiler, Avrupa ve dünyanın her tarafına ihraç ediliyor. Bu eserin gerçek kahramanı sizlersiniz." diye konuştu.

EYT İLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ BURADA

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “AK Parti iktidarları döneminde bütün emekçilerin emeklerine her daim sahip çıktıklarını belirten Çalışma, Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bunu yaparken sadece geçmişi değil gelecek kuşaklarımızı da düşündük. Bu yüzden de her zaman dile getirdiğimiz ve Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi EYT gündemimizde yok” dedi.

BAKAN ALBAYRAK NE DEMİŞTİ?

6 Şubat'ta Bakan Albayrak, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda bir düzenleme yapıyıp yapılmayacağı sorusuna "EYT konusu ile ilgili bu hükümetin cevabı ortada. Çok basit yaklaşmak doğru değil. Gündemimizde yok" yanıtını verdi.

"DÜNYADA EMEKLİLİK İÇİN BİR YAŞ SINIRI MEVCUT"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, gündemdeki konulara yönelik önemli açıklamalarda bulundu. 

(Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme) Gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "emeklilikte yaşa takınlarla" ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını belirtti. Selçuk, bir kavram karmaşası olduğunu, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer aldığını söyledi. "Emeklilikte yaşa takılma"nın yanlış bir kavramsallaştırma olduğunu çünkü emekliliğin olmazsa olmazının belirli bir yaşı tamamlama olduğunu dile getiren Selçuk, "Dünyada emeklilik için bir yaş sınırı mevcut" dedi. Genel Kurulda soru cevap kısmına geçilince Çalışma Bakanı ısrarlı EYT sorularına cevap verdi."Emeklilikte yaşa takılanlarda yanlış algılama var." diyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "emeklilikte yaşa takınlarla" ilgili bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını söyledi. Selçuk, bir kavram karmaşası olduğunu, yaş sınırının emekli olabilmek için gerekli şartlar arasında yer aldığını dile getirdi. "Emeklilikte yaşa takılma"nın yanlış bir kavramsallaştırma olduğunu çünkü emekliliğin olmazsa olmazının belirli bir yaşı tamamlama olduğunu dile getiren Selçuk, "Dünyada emeklilik için bir yaş sınırı mevcut." demişti.

Genel Kurulda soru cevap kısmına geçilince Çalışma Bakanı ısrarlı EYT sorularına cevap verdi. "Emeklilikte yaşa takılanlarda yanlış algılama var". diyen Bakan Selçuk, "EYT yanlış bir kavramdır, Emeklilikte yaş olmazsa olmaz bir kavramdır. Yaş şartı emeklilikte 1999 yılında geldi. Bunu da AK Parti getirmedi. " ifadelerini kullanmıştı.

Ne Zaman Emekli Olurum?

İşe başlayan kişilerin daha ilk günden aklına bu soru belirmektedir. Ne zaman emekli olurum konusu gün geçtikçe değişmekte ve cevaplar da buna bağlı olarak sürekli olarak değişmektedir. Ülkemizde en çok tartışılan konulardan biri olan ne zaman emekli olurum sorusunun cevabı 1950 yılından beri oldukça radikal değişimlere uğrayarak sekiz kere değişmiştir. Emekli olmak için kişinin ilk iş gününden itibaren başladığı kurumda aylık düzenli olarak primleri ödenmeli ya da kendisi bu primi ödemelidir. Bunun sonuncunda belli bir hizmet yılı kota olarak koyulmakta ve kotayı aştığınız zaman işe başladığınız gün baz alınarak ne zaman emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz.

ÖZHASEKİ'DEN EYT SORUSUNA YANIT: BU İŞİ BEN ÇÖZEMEM

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara'da özel bir radyonun ortak canlı yayınına katıldı. Özhaseki burada, rakibi Mansur Yavaş'ın EYT vaadine ilişkin olarak vatandaşlardan gelen soruları da yanıtlayarak:

“Bu işi ben çözemem. Seçim olsa da olmasa da çözemem. Çünkü bu kanun meselesi. Belediye başkanlarının görevleri kanunla belli. Su, kanal gibi yol ve yeşil alan gibi hizmetleri görür. Bunun dışında bir şey yapamaz. Seçim geldi diye erken yaşa takılanlara seçim vaadinde bulunursanız olmaz. Arkadaşımız böyle bir şey söylemiş dediler, gülümsedim, bu mecliste konuşulacak bir konu” açıklamasını yaptı.

ANKARA'DA BİR ARAYA GELDİLER

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "EYT Buluşması"na binlerce kişi katıldı.

EYT NEDİR?

1998'da işe giren bir işçinin 2023 yılında emekli olma hakkına sahipken, birkaç yıl sonra çıkarılan bir yasa ile emekliliğinin 15 yıl sonraya 2038 yılına ertelenmesi olarak aktarılıyor.

2019 EYT emeklilikte yaşa takılanlar SON DAKİKA! 2019 EYT'de son durum nedir? 2019 EYT çıktı mı? Ne zaman çıkacak? merakla beklenen sorulann cevabı haberimizde. EYT son dakika gelişmeleri...Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı açıklamada EYT’nin gündemlerinde olmadığını belirtti ve bunun nedenini açıkladı. Bakan Selçuk, bütün emekçilerin emeklerine her daim sahip çıktıklarını, bunu yaparken sadece geçmişi değil gelecek kuşakları da düşündüklerini belirtti..

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...