Tgrt Haber
08 Eylül 2022 11:00 - Güncelleme : 08 Eylül 2022 12:07

EYT düzenlemesinde 'tek formül' netleşti: Kim nasıl emekli olacak? İşte EYT son durum

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) mağduru milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemede sona gelindi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT son durumu açıklarken masada tek formülün olduğu duyuruldu. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada EYT ve öğretmenlerle ilgili düzenlemeler konusunda bakanlıklarla koordineli şekilde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bakan Bilgin ayrıca çeşitli Avrupa modellerinin söz konusu olmadığını söylerken konuşulan Hollanda ve Almanya modelini yalanladı. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş katıldığı bir canlı yayında bakanlıkların gerekli çalışmalar yaptığını söylerken "Vakti gelince açıklama yapılır" dedi. Peş peşe gelen açıklamalar sonrasında EYT ne zaman çıkacak sorusunun cevabı da ete kemiğe büründü. İşte EYT son durum ve konuyla ilgili son haberler...

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
EYT düzenlemesinde 'tek formül' netleşti: Kim nasıl emekli olacak? İşte EYT son durum
eyt,emeklilikte yaşa takılanlar,formül,çalışma bakanlığı

Emeklilikte yaşa takılan milyonlarca vatandaşın gözü, EYT düzenlemesinde. Hükümetin üzerinde çalıştığı EYT düzenlemesinde detaylar netleşirken EYT son durum ve EYT ne zaman çıkacak gibi soruların cevabı da belli olmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde oluşturulen komisyon dünyadaki farklı emeklilik sistemlerini inceledi. Birkaç alternatif ortaya çıktı ve EYT'ye Türk modeli denilebilecek bir taslak ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT ile ilgili masada tek bir formülün olduğunu ifade etti. AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise katıldığı canlı yayında bakanlıkların çalışmalara devam ettiği söylerken "Zamanı gelince açıklanacak" dedi.

BAKAN NEBATİ'DEN SON DAKİKA EYT AÇIKLAMASI 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve öğretmenlerle ilgili düzenlemeler konusunda ilgili bakanlıklarla koordineli çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

PRİMİ DOLDUR, EMEKLİ OL

Komisyonun yaptığı çalışmada en fazla üzerinde durulan formül, kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde 9 bin prim gün sayısını dolduranların, yaş şartını yerine getirmemiş olsa bile, hemen emekli edilmesi. 

BAKAN BİLGİN: EYT'DE TEK FORMÜL VAR

Hükümet yaşını tamamlamasına rağmen prim eksiği olduğu için emeklilik hakkını elde edemeyen ‘emeklilikte prime takılanlara’ (EPT) da çözüm bulunmasını gündemine aldı. Bu doğrultuda eksik primlerin tamamlanmasına yönelik bir düzenleme yapılması veya mevcut prim gün sayısı üzerinden eksik maaş bağlanması formülü tartışılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de EYT son durumla ilgili yaptığı açıkalmada tek formülün olduğunu dile getirdi. Bilgin, Hollanda ve Almanya modellerinin doğru olmadığını belirtirken "Masamızda sadece bir tane EYT formülü var" ifadesini kullandı. Bilgin şöyle konuştu:

"Hollanda, Almanya modellerinden bahsediliyor, bunlar doğru değil. Masamızda sadece bir tane EYT formülü var. Kapsamlı bir çalışma Aralık veya Ocak ayında Meclis'te olur. Kamuoyunda konuşulan modeller doğru değil. Biz zaten 62 yaşında çalışanları emekli ediyoruz." Bakan Bilgin, "Belli bir yaş sınırı olacak mı" sorusuna ise "bakalım" karşılığını verdi. 

NUMAN KURTULMUŞ: VAKTİ GELİNCE EYT AÇIKLAMASI YAPILIR

EYT çalışmalarında gelinen son noktaya ilişkin sorulan sorulara Numan Kurtulmuş, "Bakanlık çalışıyor. Vakti zamanı gelince açıklama yapılır." ifadelerini kullandı

MASADAKİ TEK EYT FORMÜLÜ NE?

Bakan bilginin yaptığı son açıklama EYT'de tartışılan formülleri rafa kaldırdı. Yani Almanya ya da Hollanda gibi ülkelerdeki uygulamalardan çıkan bir düzenleme sözkonusu olmayacak. 

Bu modellerden hareketle için dile getirilen, EYT'lilerin emekli aylıklarında belirli indirime gidilerek, emeklilik hakkı ya da yaş şartında indirim yapılması da uygulanmayacak. Yaşa takılanlar için belirli prim gün sayısını tamamlayanların yaşa ve çalışma yılına bakılmadan emekli edilmesi de sözkonusu olmayacak. 

Sızan bilgilere göre masadaki tek EYT fürmülü şu şekilde: 

Erkeklerde 9 bin gün (25 yıl), kadınlarda ise 7 bin 200 günü (25 yıl) tamamlayanlar 8 Eylül 1999 öncesi işe girmişse emekli edilecekler.

Eğer bu formül uygulanırsa, 2023 yılında Türkiye'de 1.5 milyon kişi emekli olacak. Yani 500 bin kişi fazladan emekli olmuş olacak. 

Kuvvetle muhtemelen Bakanın masada olduğunu belirttiği formül buymuş gibi görülüyor. Tabi başka formüller de gündeme gelebilir. Çalışmaya son şekli verildikten sonra Cumhurbaşkanlığı onayına sunulacak ve oradan çıkacak nihai metin TBMM gündemine getirilecek.

Beklenen EYT düzenlemesinde bu seçeneklerin elenmesiyle gözler bir kez daha bakanlığın yürüttüğü çalışmada EYT formülünün ne olduğuna çevrildi. 

EYT'DE YENİ ÖNERİ

Öte yandan tartışma sürerken HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan da farkı bir öneri geldi. Arslan isteğe bağlı sigorta kapsamında yer alan, 1990 öncesi girişi olup 60 yaşını geçmiş olanlar için kalan prim gün sayıları kadar toptan ödeme imkanı geterilmesini ve böylece bu kişilerin emekli edilmesini önerdi. 

EYT'NİN MALİYETİ NE OLACAK?

EYT düzenlemesinin bütçeye maliyeti de sık sık tartışılıyor. Vergi uzmanlarının yaptığı hesaplamalara göre, 47-50 yaş bandına takılan emeklilerin emekli edildiği düşünülürse 1 milyon kişinin devlete ek maliyeti olacak. En düşük emekli maaşından hesaplansa bile yıllık maliyeti 42 milyar TL’yi buluyor. 

EYT'YE KİMLER TAKILIYOR, EYT KAPSAMINA KİMLER GİRİYOR?

Peki emeklilikte yaşa takılanlar kimler, EYT kapsamına kimler giriyor. 8 Eylül 199'da yapılan emekliliğe yaş sınırı getirilmesiyle EYT sorunu ortaya çıktı. Bu tarihten önce herhangi bir sigortalılık durumu bulunanlar yani SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı, özel banka emekli sandığı gibi tek bir gün dahi sigorta pirimi yatmış olanlar EYT kapsamında sayılıyor. 9 Eylül 1999'da çıkan 4447 Sayılı Kanun’la yapılan değişiklik öncesinde yaş koşulu aranmada SSK sigortalıları 5.000 prim günü ve kadınlar 20, erkekler 25 yıl sigortalılık süresi ile emekli olabiliyordu. 

Bağ-Kur sigortalıları kadın ise 20 tam yıl yani 7.200 gün, erkekler ise 25 tam yıl yani 9.000 gün prim günü doldurunca emekli oluyordu. 

Yeni kanunla sigortalılık süresi ve prim günü/hizmet süresi koşulları değişirken, kadınlar için 58, erkekler için 60 yaş koşulu getirildi.

Kanundan önce sigortalılık durumu olanlara da kademeli yaş koşulu öngörüldü.

Bu durum prim/gün sayısını tamamlasa da emekli olmak için yaş koşulunu beklemeyi zorunlu hale getirdiği için EYT'liler sorunu ortaya çıktı.

Bu durumda kaç kişinin olduğu ise net şekilde açıklanmadı. Resmi bir bilgi paylaşılmadığı için EYT'liler için verilen sayıların tamamı kulis bilgisinden ibaret ya da uzmanların tahminlerini içeriyor. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Zeliha 19 Aralık 2022 10:47

Prim eksik sağlığım el verişli değıl ne yapmalıyım

Zafer 1 Ekim 2022 09:45

SSK için 7200-9000 zor.Hiç çıkarmasınlar daha iyi.Patronun iki dudağı arasındasın.Kaş yapıyım derken göz çıkarmasınlar.INŞALLAH

Ayşe 6012 Eylül 2022 11:35

90 girişliyim 1.5 yılım kaldı 5450 pirim şartım var 7200 cikarilirsa eyt nin ne anlamı kaldı yıl ve primini dolduran 99 dan öncekiler emekli edilmelidir

İlkay 5 Eylül 2022 23:40

Ben 1992 girsliyim 29 yıl çalışmam 6923 gün pirimim var yaş içinde 3yilim var ne yani eyt çıkınca bana 7200 günü mü tamamlayinca emekli edecekler ne anladım ben bu işten yaş şartını kaldırıp prim şartı gelecek

Güray 1 Eylül 2022 22:08

Yasa böyle çıkarsa 58 yaşında olabiyorum eyt olmazsa 54 yaşında şimdi akıllı olana sormak lazım çiksami iyi çıkmaması mı

Nuri28 Ağustos 2022 18:13

Eytliler 1999 öncesi yasaya tabiiler.Her hükümet kendi çıkarlarına göre yasa çıkardı.Pekl eytlilerin çıkarları ve hakları ne olacak

Gençihtiyar26 Ağustos 2022 09:25

Bağkur'da 9000 normal olabilir ama Sgk'da 7000 üzerine çıkan zor. 9000 üzerine çıkabilen adamı ise bugüne kadar zaten emekli etmediyseniz o sizin suçunuz.

salih cetinkaya25 Ağustos 2022 20:14

lütfenn askerligide devletle baglantılii görev oldugu icin devlet karşilasin bence

Hasan 25 Ağustos 2022 16:06

Erkeler 50 yaş ve 5450 günle emekli olmalıdır

Fatih 25 Ağustos 2022 16:04

Delimi bunlar böyle formülmü olur emekliliğim daha çok uzuyo sakın böyle bir hata yapmasınlar

Şenol 25 Ağustos 2022 15:21

Eyt çıksın geç bile kalındı herkes hakkını alsın peki bunca zamandır yaşı bekleyip 2023 te emekliligi hak edenler onca yıl beklemiş olacak eyt cikmasada emekli olacaklar bu bekleyen arkadaşlarada bir iyilik yapilacakmi

ZAza 25 Ağustos 2022 14:27

Var olan hakkımızı istiyoruz .

Mehmet25 Ağustos 2022 14:25

Resmen hak gasbina ugradik.haksizliklar biran once giderilmeli.

Halktan25 Ağustos 2022 14:05

Eğer kadınlar için 7200 erkekler için 9000 gün prim koşulu gelirse eyticin çözüm mü bulmuş olacak devletimiz. 99 yılına kadar 1999 yıl boyunca emeklilik yaşı sorun değildi de 0 yıl mi farkedilmis. Yaşam koşulları zaten yerince ağır bırakın insanlari bari kalan omurlerini bir parça daha stressiz ortamda yaşasınlar.

Sinan25 Ağustos 2022 11:27

Staj konusunu niye gündeme getirmiyorsunuz?avukat ve dr.'lar okurken stajları kabul görüyor,üniversite,yüksekokul ve lise de okurken yapılan stajlar kabul değil.enazından ödeme yaptırın!

Mahmut25 Ağustos 2022 11:10

Siz ne diyorsunuz 1989dan beri esnafım maliye kaydi olan zorunlu sigortali deniliyordu 2000 e kada hiç yatirmamisim diye benim 12 yilimi yediler hem zorunlu sigorta diyor hem borclandirmiyor geriye dönük 2000 den bu gune kadarda 7890 gunum var buna ne dersiniz yaşım 52 3 yil sonra 25 yilida dolduracam pripmde 9000 gun olacak ve yine 5 yil daha 60 yasini bekle diyorlar yok askerliginin 13 ay borçlanırsan yaşın 58 de olursun diyorlar yani 9400 gün 3 yil bekle 58 diyorlar 1998deki yasalari aynen uygulanmasini istiyoruz

Hasan25 Ağustos 2022 09:55

Yorum yok

Güven 25 Ağustos 2022 09:05

Kadınlarda 20 yıl 5000 gün erkekler de 25 yıl 5900 gün

Kenan25 Ağustos 2022 05:13

9000 ne demek benden 1999 öncesinde 5600 isteniyor du oysa ki ben 7600 yaptım şimdide pirime mi takıldık yani ????????

HAKAN24 Ağustos 2022 23:28

7200 ve 9000 prim şartı Bağkur ve Emekli Sandığı için geçerli,işçileri kapsamaz.

Ergün24 Ağustos 2022 21:42

1988 giriş 11092 primim Var... Hadi hayırlısı Bekliyoruz...

Hakkı20 Ağustos 2022 18:54

Eyt gider,Ept gelir! 9000 pirim mi? Puhaaahaaa

Ali20 Ağustos 2022 14:37

9000 bin pirim çok fazla,bu pirimi olan kişiler de çok azdır zaten.Primini ve hizmet süresini dolduran yaşa bakılmadan emekli olmalıdır.Aksi takdirde eyt sorunu asla çözülemez! Ayrıca staj kırmızı çizgimizdir.

savas15 Ağustos 2022 07:09

9000 nerden cıktı normal 5750 benim bu ne yaaaaaa

Selo 8 Ağustos 2022 02:25

Ben bu primi dolduran kadar 65 olurum insanların aklıyla bukadar alenen alay edilmez ayıp

Ali 7 Ağustos 2022 14:40

09.09.1999 öncesi şartların herkez için uygulanması en doğru yöntem olabilir. 1999 dan sonra olanlar için daha da çok karışıklık oluşabilir

Ali 7 Ağustos 2022 14:27

Eski sistemde olsaydı kaç kişi emekli olabiliyor acaba

Feyzi 6 Ağustos 2022 22:58

1998 girişliyim 25 senelik hizmetimi tamamlamışım yaş flan istemiyo önceki durum neyse onu istiyorum @mağdurum

ramazan 6 Ağustos 2022 20:25

bunda çalışacak ne var yasa öncesi neyse o yasa çıktığı günden sonrasını kapsar

İzzet 6 Ağustos 2022 19:49

Formülde belli kapsamda.neyin formülü.eyt ye şartsız koşulsuz emeklilik.milleti kandırmayın.

İlker 6 Ağustos 2022 13:43

Arkadaşlar bir dönem milletvekilliği yapıyor ve süper emekli oluyor bize gelince 9000 gün hadi bakalım

Meral 5 Ağustos 2022 16:32

Yaşı 58 olan bir bayanin 5000 de pirimi varsa 99 öncesi diye bir şey olmamalı nerde çalışıp kim iş verecek emekli olması gerekir bu durumda

Ibrahim 3 Ağustos 2022 23:17

30 yıl çalıştım başlangıcın 1992 iş bulamıyorum yaşlısın diyorlar yaşım 48 devlet gençsin diyor ölmemizmi lazım eyt çıkmazsa açız

Mustafs 1 Ağustos 2022 10:01

3600 herkes emekli hemde 37 yasinda yaptiniz peki askerlik neden giriş sayılmıyor neden bakurluyum neden bakur 4500 var yas 55 nolacak benim halim

Barış 1 Ağustos 2022 09:23

Kötü bir şaka umarım

SERHAT HEPMAYDA 1 Ağustos 2022 09:19

Neden dış güçlerin emeklilik formüllerinden kopya çekilmek isteniyor türkiye formülü yokmu aklımız yokmu

Yasin 1 Ağustos 2022 09:03

8 Eylül 1999 öncesinde SGK'lı olanlar, 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 günü tamamladıklarında, yaşa bakmadan (mevcut yasada kadınlar 58, erkekler için ise 60 yaş şartı bulunuyor) emekli olabilmeliler ..diğer formüllerin hiçbirini kabul etmiyoruz.. sadece hakkımızı istiyoruz

m murat 1 Ağustos 2022 08:21

9000 bin gun asla dogru deyil eyt için bu şekilde çıktığı zaman yuzde onu ancak emekli olur eyt çıkmamış gibi olur yuzde doksani 5.6.7 bin bandında nasil eyt de olacak

m murat 1 Ağustos 2022 08:20

9000 bin gun asla dogru deyil eyt için bu şekilde çıktığı zaman yuzde onu ancak emekli olur eyt çıkmamış gibi olur yuzde doksani 5.6.7 bin bandında nasil eyt de olacak

Şahin 1 Ağustos 2022 07:57

İnsanlari kandirmaya yönelik planlarinizi devreden kaldirin 1999 yili öncesi hakkimiz neyse onu verin.Bizden sonrakiler 7000gun primle emekli olacakken bize 9000 gun onererek Aklimizla dalgami geciyorsunuz.

EYT 1 Ağustos 2022 07:25

EYT LİLER HAKKINI YEDİRTMEZ HAKKIMIZI İSTERİZ

Karaca 1 Ağustos 2022 07:22

Eyt en doğal hakkımız kesinti formül istemiyoruz en az 7000TL maaş istiyoruz bu bizim alın terimiz helal kazancımız kimseye yedirtmeyiz...

Mustafa 1 Ağustos 2022 06:59

Staj da geçen günlerde sisteme girsin hak yeniyor resmen çalışılmış dönem yok sayılıyor

Hasan 1 Ağustos 2022 06:48

İlk başta 5000 dediler sonradan 5900 yaptılar şimdi 9000 diyorlar ne güzel düzeltme yapın seçimde bizde yapacağız dünyanın işi sırayladır

Yusuf 1 Ağustos 2022 04:21

STAJ SURESI BASLANGIC SAYILMALI

Aliveli 1 Ağustos 2022 02:33

9 bin gün primi olanlar şart kosulmadan hemen emekli olabileceği kastedilirken burada 9 bin gün primi nasıl dolduracagiz hesabına nasıl giriyorsunuz anlam veremiyorum

Çilekeş amele 1 Ağustos 2022 01:24

İnsanların aklıyla alay ediyorsunuz uyuyup uyanıp yeni yeni kanunlar yeni yeni yasalar kafaya göre tras yapiyorsunuz hiç kimse salak degil

Adana 01 1 Ağustos 2022 01:11

Insanların umuduyla oynanılmasın. Primi eksik olanlara çözüm bulunmalı; ayrica primi dolmuş yaşı bekleyenler boşa bekletilmemeli. Anlaşılan o ki, 7200 veya 9000 prim fikriniz sizin olsun. Biz zamanı gelince emekli oluruz.

Vural 1 Ağustos 2022 00:29

Gasp edilen hakkımızı verin siz çalışma yapmayın.

Vural 1 Ağustos 2022 00:28

Gün satma formülü emekliye prime takılanlar oldu.

Fikri 1 Ağustos 2022 00:06

1999 yilinda yapilan haksizligi 7200 ve 9000 gun sarti getirerek cozmus olmaz ,yeni bir haksizliga imza atmis olursunuz. Tek cozum 1999 oncesi ilgili kanun maddesinin hayata gecirilmesidir.

Yavuz 1 Ağustos 2022 00:05

Dalga geçmeyin bizimle biz sizin bize yaptığınızı sormak için bekliyoruz 2023 seçimini ozaman kac günle emekli olunur görürsünüz

Selahattin Keskin 31 Temmuz 2022 23:54

01.09.1991 sgk girisliyim 08.03.1972 doğumluyum 6971 prim gün sayım var eyt ne olur tahminen

Ahmet 31 Temmuz 2022 23:52

15/01/1995 giriş 5000 gün var bizede yansırmı faydalana bilirmiyiz

Ali31 Temmuz 2022 23:26

Malesef öyle 5bin 7bin primi olanlar 9bin olması için birazda çalışacaklar durum bundan ibarettir maksat eyt coklugunu dusurebilmek heral çoğu kişi belki madur olacak

Rüya31 Temmuz 2022 22:55

9000 günü kim yapabilicek emeklilik mezarda.....

Artık hükümeti emekli etme vakti geldi 31 Temmuz 2022 22:50

Artık hükümeti emekli etme vakti geldi reis

Ahmed hakyemez 31 Temmuz 2022 22:49

Formül çok açık; 99 öncesi yasa neyi öngörüyorsa onu uygulayacaksın.. bu kadar basit … 9000 prim iş günü demek 99 öncesi sigortalıların zaten yaşı itibarıyla emekli olacağı zamana denk geliyor, yani birşey yapmış olmuyorsunuz!!! Kelime oyunu yapmayın

Bayram 31 Temmuz 2022 22:46

Dünyanın hiç bir ülkesinde geriye dönük kanun çıkarılmaz. Kanun bugün çıktıysa bu günden itibaren geçerlidir. 8 eylül 1999 dan önce sgk girişli olan vatandaşlar, 8 eylul 1999 dan önce kanun ne ise onu istiyor. Yok alman modeli yok Finlandiya modeli değil.

Ömer kosemeci31 Temmuz 2022 22:31

Yeni neslin gunahi ne siz erken emekli olacaksiniz diye bu vergileri biz ödeyeceğiz hangi kaynakla emekli ediyonuz..

Rte31 Temmuz 2022 22:19

Hakkı erkeklerde 7000 gün kadınlarda 5500 gün olmalı 9000 gün olsa millet 80 yaşındami emekli olucak yakişdi başkanım

Vatan-daş31 Temmuz 2022 22:12

Reis herkese hakkını verecektir

Serpil31 Temmuz 2022 21:30

7200 gün ne demek 48 yaşındayım 1 yıla yakındır işsizim bu yaştan sonra hangi kurum kuruluş beni işe alır çalıştırır siz bize söyleyin yada bir iş bulun çalışalım tabi sağlığımız el verirse insaf bütün olumsuzlukları masaya yatırmayın lütfen

Murat31 Temmuz 2022 21:20

Çıkartacaksanıs adam gibi 1999 öncesi neyse öyle çıkartin.yok 9000 gün erkek icin.yok 7200 gün bayan için.1999 öncesi kanun neyse o.gerisi eyt falan olmaz

Yüksel çelik 31 Temmuz 2022 21:12

Otuz sekiz yaşında emekli yaptıklarınız ne olacak haksızlık deyil bizim suçumuz neneyirim beş yıl ne kadınlar eziliyor birde yirmi beş yıl önceki emekli etik

Eyt31 Temmuz 2022 19:58

Bu söylediğiniz şartlarda çift emeklilik hak ediliyor çok yanlış bir uygulama lütfen amalütfen kurcalamıyalım

Eyt31 Temmuz 2022 17:39

Ben benden istenen herşeyi yerine getirmişim allaha devamı bu 7200 9000 1999 dan önce istenen 5000 i 5900 yaptınız 25 yıl şartı dediniz hepsi tamam daha ne istiyorsunuz

murat31 Temmuz 2022 17:04

Olduğu gibi kalsın siz çalıştıkça emekli olmamız hayal oluyor yaşı beklemek daha iyi

Murat31 Temmuz 2022 16:57

7200. 9000 az olur oldu olacak 15000 gün yapın böyle bir saçmalık olamaz ben şuan 45 yaşındayım 3 senedir iş arıyorum iş ilanlarında 19 -35 yaş sınırı var iş bulamıyorum ben nasıl 9000 günü dolduracam el insaf

İsmet31 Temmuz 2022 13:44

Ya ne 9000 günü dalgamı geçiyorsunuz eyt lilerin %10unun bile 9000 günü yok maksadlari eyt lilerin sorunlarını çözmek değil gösteriş yapmak

Yusuf 31 Temmuz 2022 10:17

9000 prim sorunu gidermek değil sorunun üstüne bir sorun siz getirmiş olursunuz,bunun hesabını bu sefer halk değil seçimi kaybederek siz ödemiş olursunuz.

Erdal31 Temmuz 2022 09:33

Tek çözüm milletin hakkını vermek kendileri kaç yaşında emekli olmuş bu bakan ve üstleri

Levent31 Temmuz 2022 08:48

Ben 1996 SSK girisliyim 25 yıl çalışma süremi doldurdum 5825 pirim isteniyor ve 56 yaşında emekli olacaksin diyolar.peki EYT onaylanırsa bana yansıyacakmi nezaman emekli olurum.

Erda31 Temmuz 2022 06:08

1972 doğumluyum 7200 günüm var ne 9.000 bini saçmalamayın zaten 51 yaşındayım

Şahin31 Temmuz 2022 05:30

Bu iş sandığa kadar erken secim de olursa iyi olacak

IBRAHİM 31 Temmuz 2022 04:49

Yıllardan beri 4500 günden milleti emekli yaptınız simdi 9000 gün iki katı işçiyiz işçi bu nerden çıktı

BALCI 31 Temmuz 2022 00:55

25 yıl 5000 gün artı geriye dönük ödeme

Özlem31 Temmuz 2022 00:41

Hakkımızı verene hakkını veririz...

Şükrü 31 Temmuz 2022 00:23

99 dan sonra sigortalı olanların suçu ne adalet nerede.

Atilla30 Temmuz 2022 23:48

34 senedir fiili çalışıyorum eyt dediniz bekliyorum 50 yaşı doldurmadik diye hala emekli olamadık ve 3 ayim kaldı yasa çıksa ne olacak aklımızla alay ediyorsunuz birde bunun üstüne bu kadar çok çalışmaya alacağımız maaşta en düşüğü olacak bu haksızlık olmayacakmi bizim hakkımızı kim savunacak....

Eyt30 Temmuz 2022 23:40

Formül yok yasanin geriye işlemesi iptal edilecek o kadarrr..... formulleriniz bizi baglamaz

Mehmet 30 Temmuz 2022 23:38

Benim şu anda 6440 gün pirimim var emekligime 6 yıl var bey efendiler yasayı çıkarırsa 9 yıl daha çalışmam lazım bunlar kimi kandırıyor milet enayi değil

Mehmet 30 Temmuz 2022 23:28

Staj staj sigortası borçlanması olsun lütfen

Erkan Yılmaz 30 Temmuz 2022 23:02

10/04/1989

Hasan yılmaz 30 Temmuz 2022 22:40

Eyt li formül istemiyor ..gasp edilen hakkını istiyor ..suni gündem ile nabız yoklamayi bırakın işinizi yapın 1999 öncesi haklarımızi istiyoruz

Adnan 30 Temmuz 2022 21:21

Haklarımızı geri istiyoruz formül olmaz boşa oyalamayln verilmese sandlkta gerekeni yaparız.

Ahmet30 Temmuz 2022 20:55

Eyt ismi değişti ept oldu.

Sinan30 Temmuz 2022 20:37

Formül değil çözüm istiyoruz hak neyse o uygulansın. İşi yokuşa sürmenin anlamı yok.

ADIYAMAN 30 Temmuz 2022 20:23

25yıl hizmet 600BİN gün pirim 50 yaş ve EYT BU hakımız emekli lik ve en çok 55 yaş/% 25 kesinti başka kendinizi kandırırsınız.

MERT30 Temmuz 2022 20:13

9000 gün dolduğunda zaten uzatılan yaş zamanım da doluyor şaka gibi

Şenol30 Temmuz 2022 20:11

1992 SSK girişim 1774 doğum tarihim 9000 gün olmaz 7800 iş günüm var yaş 48 olmuş yaşlı diye kimse ise almıyor zaten bu şekilde olmaz

Cenap 30 Temmuz 2022 19:53

Avukat sıtaj süresi sigortalı oluyorsa, işçininde olması gerekir. Adaletsiz bir dünya düzeni istemiyoruz. Borçlansın ama sıtaj sigorta başlangıcı sayılsın.

İbrahim30 Temmuz 2022 19:50

Hani 5975 gün primle emekli olacaktık 1999 8 ayından önce haklarla emekli edin başka ihsan isdemeyiz çalışın çalışın kurclayın bakalım Allah kerim

Primi az30 Temmuz 2022 19:23

2007 girişli SSK var yaş 53 primi az emeklilik hakkım varmı merak ediuorum

EPT 30 Temmuz 2022 19:21

Güzel haberler bekliyoruz reis

Fatoş 30 Temmuz 2022 19:20

İnşallah primi az üç yaşı tamamlamış olanlarda bir hak tanınır

Deniz30 Temmuz 2022 19:16

EYT bir haktır.Hakkımız olanı verin.ssk 9000 gün istenemez eskiden doğru dürüst sigorta bile yatırmıyordu işverenler insanlar 5000 günü bile zor tamamlamış.

Eren can 30 Temmuz 2022 19:02

1999 önceki insanları 550 gün ve 43 yaşına tabiler gerisi hikaye geçmiş olsun

EYT 30 Temmuz 2022 18:35

Formül değil eyt yi istiyoruz

Hakan30 Temmuz 2022 18:28

7200 ile 9000 günmü formüller. Buda yeni mağduruyetler doğurur ozamanda emeklilikte prime takılma olacak

Deniz30 Temmuz 2022 18:25

Eyt bir halk isteğidir kazanılmış haktir

Halil 30 Temmuz 2022 18:21

Zaten emekliliği hak etmişiz neden ikinci bir kanun ile çalışma hayatımızı uzatıyorsunuz,25 yıl çalıştık yaş engeli çıkartıldı, çalışan daha ne yapsın?

Yusuf koman30 Temmuz 2022 18:17

Sikorta başlangıcı sayılmasın pırtımı doldurupda yaşı bdkliyenler

Hakan Kabacı30 Temmuz 2022 18:16

EYT 1999 8 Eylül öncesi giriş çalışma 25 yıl ve prim 5900 kabul edilir diğer formül ve şartlar anlamsız hak ihlali olan EYT budur geçerli olan ..

Sedt30 Temmuz 2022 18:15

Emeklilik bizim hakkımız.bu hükümet vermezse gelecek hükümet verecek.korkmayın.bunlara minnet etmeyin.sandıkta biz bunları emekli edecegiz

Ali30 Temmuz 2022 18:07

Birakin bu bos isleri 1999 da getirilen yasayi kaldirn bukdar basit yok bu formul yok o formul

Murat 30 Temmuz 2022 17:26

Staj sigortası başlangıç sayılsın yoksa oy yok

Hasan 30 Temmuz 2022 17:03

Sizin amacınız eyt falan çıkarmak değilsiz nasıl emekliliği uzatırız derdindesiniz

mavi29 Temmuz 2022 16:29

Staj Staj Staj . Sigarta başlangıcı sayılsın. Umudumuz var bekliyoruz.

orhan29 Temmuz 2022 16:27

staj mağdurlarının sorununu çözün lütfen. Çalıştık herkes gibi. Neden çalışmamız sigorta başlangıcı olmuyor. Neden staj sadece bir kaç gruba borçlanma imkanı veriyor. Bu haksızlar giderilsin.

Murat 29 29 Temmuz 2022 16:23

Kadınlarda 7200 erkeklerde 9000 gün mantıklı değil.. çünkü 90 lı 2000 li yılllarda işyerleri doğru düzgün sigorta primi ödemiyordu 5-10 gün olarak ödüyordu..daha 2012 yılından sonra primler tam ödenmeye başladı..benim 7500 günüm var 15 yıl ssklı olarak çalıştım.2011 yılından beri bağkur primi ödüyorum..9000 gün şartı gelirse mantıklı değil..

Murat 29 Temmuz 2022 16:00

Eyt ye formül değil çözüm getirin.Bu yasayı ben çıkarmadım insanların haklarını yemeyin.99 öncesi yasa ne diyorsa onu uygulayın 3 yerden 5 yerden maaş alıyorsunuz neymiş 43 yaş emekli olmazmış olursa başka yerde çalışirmis geçin bu ayakları sanki hiç emekli olan olmadı bu yaşta insanların haklarını yemeyin ve seçim malzemesi yapmayın bunu bu hak edistir

Eyt29 Temmuz 2022 12:27

3600 olmadı 5200 olmadı 7200 olmadı 9000 olmayacak bu insanların aklıyla çok oynadınız

Bu Yasayı çıkaranlar kendileri de bekleyecekler mi 9000 gün29 Temmuz 2022 12:25

Bu Yasayı çıkaranlar kendileri de bekleyecekler mi 9000 gün

Eyyyt29 Temmuz 2022 11:08

Bence siz çalışma falan yapmayın en iyisi

Hakkı29 Temmuz 2022 09:46

9000 gün dolduğunda zaten uzatılan yaş zamanım da doluyor. Bizimle dalga mı geçiyorlar. Sülalece dalga geçenlerle sandıkta dalga geçeriz.

Eyt li29 Temmuz 2022 09:40

9 bin iş günü yaş şartından da beter. Bu şart gelirse boşuna eyt yi çıkardık denilmesin. Salak değiliz.

Deniz29 Temmuz 2022 06:34

Nereden çıktı bu 7200 kardeşim. Ben primlerimi doldurdum yılımı tamamladim. Şimdi 4 sene daha mı ödiyecegim dalga mı geciyosunuz. Normal şartlarda 2 sene sonra zaten emekliyim. Hiiiic eyt'yi çözüyoruz diye milleti kandırmayın!!!

Haydar28 Temmuz 2022 20:13

4.250 maaş

Eyt28 Temmuz 2022 18:53

Ben 52 yaşında 6359 pirim ve 26 yıl 6 ay hizmeti olan işsizim ne zakki iş bulamıyorum ben emekli olamıyorum iş bulamıyorum benim bu halim ne kadar devam edebilir sizce hepinize saygılar

Orhan 28 Temmuz 2022 18:00

Peki 1999 öncesi staj yapanlar biz hâlâ o staj sigorta numarasını kullanıyoruz ama başlangıç sayılmıyor bizlerde hakkımız olanı istiyoruz

Mehmet28 Temmuz 2022 17:04

9000 gün olduktan sonra eyt ye gerek olmadığı kanaatindeyim

OĞUZ28 Temmuz 2022 16:49

1989 girişim var. 6800 ödenmiş günümde var. Daha neyi bekleyim ki 9000 gün için 6 yıl daha çalışmam mı gerekiyor. 3 sene sonra zati emekliyim.

Hamit 28 Temmuz 2022 16:30

Eyt liflerin adını EPT kiler yapmaktan öteye geçmez ne 7200 ü ne 9000 i Allah aşkına

Sami28 Temmuz 2022 16:16

Bu ne saçmalık adam 9000 gün 43 44 yaşında emekli 50 yaşındaki prim tamamlama derdine mi düşecek o zamana kadar zaten normalden olur.

Rkrc28 Temmuz 2022 16:09

Hersey kimse kazanılmış hakkını yedirmez

Erol28 Temmuz 2022 15:26

Bu yine mağduriyetler doğuracaktir biz eytlilerin istediği sey hakkimiz neyse onu versinler yok o formül yok bu formül yemez hikaye anlatmasinlar. Bi suriyeli kadar değerimiz yok 25 sene hizmet ettik bu ülkeye hakkimizi yedirmeyecegiz.

Hüseyin 28 Temmuz 2022 15:23

EYT 1999 8 Eylül öncesi giriş çalışma 25 yıl ve prim 5900 kabul edilir diğer formül ve şartlar anlamsız hak ihlali olan EYT budur geçerli olan ..

Ali ARDIÇ 28 Temmuz 2022 14:48

Formül degil çözüm istiyoruz. Haklarimizi versin ler yeter baska bisey istemiyoruz. Eyt formulle cozulecek bir sorun degil. Geriye isleyen yasanin iptal edilmesi yeterli. Kafalarindan saçma sapan formuller uydurup karsimiza çikmasinlar. Aksi halde asıl formülü sandık ta görecekler.

Salih ildeniz28 Temmuz 2022 14:24

Benim yaşım 52 54 yasinda emekli olacam 7100 gün pirimim var emekli olacağım güne kadar 9000 günü zaten dolduramıyorum bizden eski yasaya göre 5750 gün pirim istemiyordu ben bunu fazlasiyla aşmışım bu formul yanlıştır bubize revadegil bu miletin muhafazakar insanlarina cok büyük yanlıştır

Mesut Görgün 28 Temmuz 2022 13:57

1998 sigorta başlangıcı 7400 gün prim var artık yeter işveren bile belirli yaştan sonra çalıştırıyor bırak git diyor tazminatı devlet buna bir çözüm bulmalı

Metin28 Temmuz 2022 13:01

05.01,1988 den beri çalışıyorum 8300 gün pirim yatırmışım kırksekiz yaşına gelmişim ve hala yok dokuzbin gün yok 51 yaş diyorsunuz şakamı bu seçimlerde görüşürüz

Izmitli28 Temmuz 2022 11:04

Benim fikrim sadece 1999 öncesi değil Tüm isçiler 9000 bin günü doldurduğu gün emekli edilsin böylece her birey sgk li çalışmaya teşvik edilsin hem devlet kazansın hem eşit adalet olsun

Ali28 Temmuz 2022 10:23

Yasa herkesi kapsamalı.

Aytekin28 Temmuz 2022 05:08

9 bin günü dolduran zaten yaşı doldurmuş oluyor EYT illerle dalgamı geçiyorlar.

Sinan27 Temmuz 2022 23:02

91den giriş var 6800 günüm var 8 yll dlr bekliyorum yerter artık bizde fayda lanallm bu işten yasakmış 50 ye mezardaml faydalanacaglz bu işten sonuçta yll larlml vermişim bitsin artık buış çok uzadl

Akif 27 Temmuz 2022 22:50

Pirim gùnù dolani yili dolani emekle edilsin 1998 òncesi

Akif 27 Temmuz 2022 22:49

1996 girişim var 6301 gūnùm var 25seneyi geçtim daha napalim

Akif 27 Temmuz 2022 22:45

Yaş ile ne işiniz var pirim doldumu evet 25yıl doldumu evet ya ben 6301 gùn doldurmuşum ssk ya pirimlerim ödendi yani emekli maşı yetmicek bu gerçek ama destek olucak insanlara

Mahir 27 Temmuz 2022 22:30

YAŞ YIL ŞARTINI TAMAMLAMIŞ ANCAK PRİM GÜNÜ EKSİK OLANLARA BORÇLANARAK EMRKLİ OLMA HAKKI VERİLMELİ (ASKERLİK,YURTDIŞI BORÇLANMASI HARİÇ ERKEKLER İÇİN) ŞARTSIZ GERİYE DÖNÜK BORÇLANARAK EMEKLİ OLMA HAKKI VERİLMELİ

Kemal ateş 27 Temmuz 2022 22:08

Yok eyt yok ept diye bölmeye gerek yok önceki kanun neyse o

Erkan 27 Temmuz 2022 21:07

1995 girişim var 5900 gün doldurmusum ne 9000 ibiz ise başladığımızda şartlar neyse o şekilde çıkmalı eyt başka formül istemeyiz

Yıldız27 Temmuz 2022 20:53

1998 girişliyim 5975 gün geçerli olmalı.7200 gün kabul görürse Eyt çıkmış diye kabul etmem

Engin27 Temmuz 2022 20:39

1999 öncesi sonrası diye birşey olmamalı,7200 kadınlara,9000 erkeklere de,herkez emekli olsun,99 öncesi başka,sonrası başka olmaz.

Levent 27 Temmuz 2022 19:46

9000 gün mantıklı

Yilmaz27 Temmuz 2022 19:27

94 girişiyim 8600 pirim 27 yıllık çalışmam var bu ne 9000 bin ne alaka yaş dayanmış 50 ye çalışmak zor verin hakkimizi

Mustafa 27 Temmuz 2022 19:05

Çok saçma hiç eyt çıkmasa daha iyi

Önder 27 Temmuz 2022 18:09

Saçmalık Eyt'ye Benim ihtiyacım yok ozaman 17 ay sonra 5450 gün üzerinden emekliyim şimdi sen bunu 9000 gün yapacaksın öylemi? Bindiğiniz dalı kesersiniz.

Emir27 Temmuz 2022 14:44

Kabul edilemez 1999 öncesi hak gaspımız

Aydın27 Temmuz 2022 14:39

Edilsin artık 35 sene bitti

sibel27 Temmuz 2022 14:14

1996 yılında başlangıcı olanlardan 5900 iş günü yeterliydi 7200 ve 9000 prim şartı getirilmemeli

Mehmet27 Temmuz 2022 09:04

En doğrusu bu kadinlar 7 200 erkekler 9000 bin gun doldurmus prim odemisse şartsiz emekli edilmelidir haklari verilmelidir.

Osman Çınaroğlu 27 Temmuz 2022 09:01

1999 öncesi 5900 pirim yeterli başka formül kabul edemeyiz

İsmail27 Temmuz 2022 08:55

97 girişliyim 4440 günüm var eyt çıkarmı

Sonraki Haber Yükleniyor...