Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Temmuz 2022 14:29 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 16:38

EYT’de çalışmalar hızlandı! Yıl sonuna kadar Meclis’e gelecek: Masada 3 formül var

Milyonlarca kişinin gözü kulağı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bir çalışma grubu oluşturuldu. Peki masada hangi formüller var? Düzenleme ne zaman yürürlüğe girecek?

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
EYT’de çalışmalar hızlandı! Yıl sonuna kadar Meclis’e gelecek: Masada 3 formül var
EYT,emeklilikte yaşa takılanlar

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) beklediği müjde için geriye sayıma geçildi. EYT’liler ile ilgili çalışmalar hız kazandı. Milyonlarca kişinin beklediği düzenleme için çalışma grubu kurulurken masada üzerinde durulan 3 formül bulunuyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bir çalışma grubu kurdu. EYT’liler için formüller masaya yatırıldı. Edinilen bilgilere göre, yaş sınırının düşürülmesi ve prim şartlarının düzenlenmesini de içeren birden fazla formül üzerinde duruluyor.

EYT İÇİN MASADAKİ FORMÜLLER

Öncelikli beklenti 15 yıl çalışma süresini ve 3600 prim gün sayısını dolduran ve 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan kişilerde yaş şartının aranmaması. Çalışma süresini ve prim gününü dolduranlarda 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi yapıldıysa yaş şartı aranmayacak. Eğer bu formül kabul edilirse 6,5 milyon kişi düzenlemeden faydalanabilecek.

Erkeklerde 25 yıl ve 9 bin prim günü, kadınlarda ise 20 yıl ve 7 bin 200 prim gününün tamamlanması ve yaş şartına bakılmadan emeklilik hakkı tanınması ise masada yer alan diğer bir formül olarak öne çıkıyor.

Eylül 1999’da çıkan yasa çerçevesinde emeklilik yaşını doldurmak için beklenen sürenin yarı yarıya azaltılması ve yüzde 2 maaş kesintisi uygulanması da değerlendirilen formüller arasında yer alıyor.

EYT YIL SONUNA KADAR MECLİS'E GELECEK

Bakanlık bünyesinde oluşturulan özel grup, masadaki alternatifleri tek tek inceliyor. En uygun formül bulunduktan sonra sendikaların görüşleri de alınacak, daha sonra maliyet hesabı yapılacak. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son sözü ise Cumhurbaşkanı Erdoğan söyleyecek. Hedef, EYT düzenlemesini yıl sonuna kadar Meclis gündemine getirmek.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Asuman kırcı 26 Temmuz 20.0926 Temmuz 2022 20:10

İnşallah emekli oluruz sabırsızlıkla bekliyorum yoruldum Daha çalışamıyorum insafa gelin azıcık

Kenan ibrahimoğlu 25 Temmuz 2022 19:01

Büyük sabırsızlıkla bekliyoruz

Hüzün25 Temmuz 2022 16:48

7 sene emeklilik bekledikten sonra emekli oldum aldığım maaş 3877 TL bu zaman zarfında çektiğim sıkıntıları bir Allah biliyor birde ben bu kadar bekledikten sonrada aldığın maaşın düşüklüğü ayrı bir dert eyt bir sorun ama bundan en büyük sorun abo oranları 2000 den önce emekli olanlar ve sonra olanlar arasındaki fark 2000 den önce 75 olan oran 2000 ile 2008 arası 50 2008 den sonra 35 düşürüldü kısaca emekli maaşları düşürüldü bu kabul edilemez ve düzeltilmesi gerekiyor dikkat çekmek istedim açıklama (2000 den önce emekli olsaydım alacağım maaş 7000 civarında olması gerekiyordu ) geçmiş daha iyi diyen telefonu göster diyen dayılara gitsin.....

Sonraki Haber Yükleniyor...