Tgrt Haber
05 Ağustos 2021 10:46

Facebook'tan olay karar: Whatsapp mesajlarını okuyacak

Reklam pastasından daha fazla pay almak isteyen Facebook için gündem oluşturacak bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Facebook, Whatsapp mesajlarını okuyacak...

Facebook'tan olay karar: Whatsapp mesajlarını okuyacak
facebook,whatsapp

Dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp ile 2,8 milyar aktif kullanıcısı olan sosyal medya ağı Facebook için ortalığı ayağa kaldıracak bir iddia ortaya atıldı.

Reklamlardan daha fazla para kazanmanın yeni yollarını arayan Facebook’un WhatsApp konuşmalarını okuyacağı öne sürüldü.

Whatsapp hali hazırda uçtan uca şifreleme teknolojisiyle sohbetleri güvenceye alıyor, yapılan konuşmalar taraflar arasında gizli kalıyor. Üçüncü bir tarafın mesajları okumasına kesinlikle izin verilmiyor.

MESAJLAR BU YÖNTEMLE OKUNACAK

Facebook homomorfik şifreleme adı verilen bir teknoloji ile WhatsApp uygulamasından bilgi alacak. Kullanıcıların mesajlarını okumadan tüm sohbet geçmişini analiz etmek için şirket kolları sıvadı. The Information’da yer alan haberde, Facebook’un bunun için özel bir araştırma ekibi tuttuğu iddia edildi.

Güvenli veri analizi aracı olarak homomorfik şifreleme teknolojisiyle Facebook'un yanısıra Google, Amazon ve Microsoft gibi devler de ilgileniyor.

FACEBOOK’TAN YALANLAMA

Konuya ilişkin Facebook’tan iddialara cevap gecikmedi. Şirket sözcüsünün yaptığı açıklamada, “Şu anda WhatsApp platformunda homomorfik şifrelemeyi uygulamak için çok erken” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz haftalarda Ankara 4. İdare Mahkemesi, WhatsApp verilerinin diğer Facebook şirket ürün ve verilerine bağlanmasına ilişkin Rekabet Kurulunca alınan geçici tedbir kararının yürütmesinin durdurulması amacıyla Facebook'un yaptığı başvuruyu reddetmişti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...