Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Ekim 2021 11:32

Fahiş fiyata önlem 1000 yeni Tarım Kredi marketi geliyor

Tarım Kredi 2022'de market sayısını 1000'e çıkaracak. Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, "Cumhurbaşkanımızın 1000 mağaza hedefine 2022'nin ilk 6 ayında çok rahatlıkla ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

Fahiş fiyata önlem 1000 yeni Tarım Kredi marketi geliyor
FAHİŞ FİYAT,tarım kredi,market,

Fahiş fiyat tartışmaları devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hafta sonu Kısıklı'daki evinin yakınında açılan Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasına giderek alışveriş yapmış ve vatandaşlara buradan alışveriş yapması tavsiyesinde bulunmuştu.

Fahiş fiyatların önüne geçilmesi için istikrarlı mücadele devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da talimatıyla ülkenin dört bir yanına 1000 adet Tarım Kredi marketlerinin açılacağı bildirildi. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunana Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik AŞ Genel Müdürü Bayram Ali Yıldırım, 1000 market hedefine 2022'nin ilk yarısına kadar ulaşılacağını söyledi.

ÜRETİCİDEN RAFA

Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilere ayni ve nakdi olarak destek sağladığını da anımsatan Bayram Ali Yıldırım, Tarım Kredi marketler açıldıktan sonra çiftçilerden alınan ürünleri sağlıklı bir şekilde tüketicilere sunduklarının altını çizerken, bu marketlerde yaklaşık 600 çeşit Tarım Kredi markalı ürün yer aldığını vurguladı.

Yıldırım, söz konusu marketlerde satışa sunulan birçok ürünün Tarım Kredi fabrikalarında üretildiğine dikkati çekerek, "Bazı ürünleri de piyasada fazla kapasitesi olan fabrikalarda ürettiriyoruz ama reçetesini biz veriyoruz." ifadesini kullandı.

Fahiş fiyata önlem 1000 yeni Tarım Kredi marketi geliyor

YIL SONUNA KADAR 700 MARKET AÇILACAK

Tarım Kredi Marketçilik olarak 5 yıllık strateji planı hazırladıklarına işaret eden Yıldırım, "Hazırladığımız bu plan doğrultusunda gidiyoruz. Bu sene başında Cumhurbaşkanımız bize 500 market hedefi vermişti, biz o hedefe ulaştık. Yıl sonuna kadar 700 markete çıkacağız. Cumhurbaşkanımızın 1000 mağaza hedefine ise 2022'nin ilk 6 ayında çok rahatlıkla ulaşacağız. Türkiye genelinde 12 lojistik merkezimiz var, bunlar sayesinde birçok ilde mağaza açtık. 2022'nin ilk 6 ayından itibaren Türkiye geneline yaygın 12 lojistik merkezinde 81 il ve potansiyel ilçelerin tamamında yaygınlaşmaya devam edeceğiz. Şu an 47 ilde varız. Yıl sonuna kadar yaklaşık 60 ilde olacağız." diye konuştu.

Fahiş fiyata önlem 1000 yeni Tarım Kredi marketi geliyor

DİĞER PERAKENDECİLERE GÖRE FİYAT BELİRLENİYOR

Yıldırım, Tarım Kredi olarak çiftçilerden ürün aldıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Ürünleri direkt çiftçiden alarak tüketicilere sunduğumuz için aracılar yok, bu yüzden maliyetlerimiz daha verimli. Biz maliyetleri göz önünde bulundurarak kendi fiyatlarımızı oluşturuyoruz. Kendi fiyatlarımızı oluştururken diğer perakendecileri de takip ediyoruz. Onlara göre de pozisyonlanma yapıyoruz. Bizim maliyetlerimiz ne olursa olsun, biz perakendedeki diğer zincirlerle yaklaşık olarak yüzde 5 kadar daha ucuza ürün satıyoruz. Böyle bir fiyatlandırma politikamız var. Rekabetten dolayı fiyat aşağı çekilirse biz de o yüzde 5 bandını korumaya çalışıyoruz. Vatandaş dramatik bir fiyat farkı bekliyor. Böyle bir eleştiri alıyoruz. Halkımızın şuna dikkat etmesini rica ediyorum, biz piyasayı regüle etmeye çalışıyoruz. Biz fiyatlarımızı yukarı doğru çekmediğimiz için perakendeciler de fiyatlarını yukarı doğru çekemiyorlar."

Piyasada Tarım Kredi marketlerinin bazı ürünlerinin fiyatlarının diğer perakendecilere göre daha yüksek olduğunun iddia edildiğine de değinen Yıldırım, "Paylaşılan fiyatlar bizim raflarımızdaki fiyatlar değiller. Yanlış bilgiler var. Zannediyorum o haberlerde gösterilen fiyatlar bizden ürünü alıp internet üzerinden satanların fiyatları. Bizim raf fiyatlarımız diğer aktörlerden daha uygun." değerlendirmesinde bulundu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...