Tgrt Haber
22 Eylül 2022 14:00 - Güncelleme : 22 Eylül 2022 17:17

Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum

Son dakika haberi: Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Geçtiğimiz ay 2022 yılında ilk kez faiz indirimine giden Merkez Bankası, bu ay bir sürpriz daha yaprak politika faizini yüzde 12'ye düşürdü. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası piyasalar ne tepki verdi? Faiz kararı sonra dolar ve altın fiyatlarında hareketlenme oldu mu? İşte MB'nin faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın ve dolarda son durum
Altın,Dolar,Merkez Bankası,Faiz

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, (TCMB) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan TCMB Para Politikası Kurulu'nda (PPK) alınan faiz kararı kamuoyuyla paylaşıldı.

Ağustos ayında piyasaların beklemediği bir süpriz yapan Merkez Bankası, faizi yüzde 14'ten yüzde 13'e düşürmüştü.Merkez Bankası eylül ayında da sürpriz yaparak politika faizini yüzde 13'ten yüzde 12'ye düşürdü.

FAİZ İNDİRİMİNDE TL NE KADAR DEĞER KAYBETMİŞTİ?

Merkez Bankası'nın geçen ay piyasaları şaşırtan sürpriz faiz indiriminden sonra TL dolar karşısında yüzde 2 civarında oranla değer kaybetti. Türk Lirası, nisan sonundan beri yüzde 19'a yakın, yılbaşından beri yüzde 28'e yakın, son bir yılda ise yüzde 54 kayıp yaşadı. TL, geçen yıl da dolara karşı yüzde 40'ın üzerinde değer kaybı yaşamıştı.

FAİZ KARARINA DOLAR VE ALTIN NE TEPKİ VERDİ?

Peki Merkez Bankası'nın faizi yüzde 12'ye düşürüldüğünü açıklamasından sonra piyasalar ne tepki verdi? Faiz kararı sonrası altın ve dolar fiyatlarında hareketlilik yaşandı mı? İşte detaylar...

DOLAR NE KADAR?

22 Eylül'ün ilk işlem saatinde dolar kuru 18,34 TL seviyelerinde güne başladı. Faiz kararı öncesi öğle saatlerine doğru atağa geçen dolar bu yılın rekorunu kırarak 18,38 seviyelerine kadar yükseldi. Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklamasıyla birlikte dolar saat 14.00 itibariyle 18,38 TL bandından seyrediyor.

ALTIN NE KADAR?

Günün ilk saatlerinde 980 TL seviyelerinde seyreden gram altın faiz kararı açıklanmadan hemen önce atağa geçerek 989 TL seviyelerine kadar yükseldi. Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklamasından hemen sonra gram altın hareketlendi. 22 Eylül saat 14.00 itibariyle gram altın 984 TL bandında seyrediyor. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...