Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 May 2018 22:45

Faizler düşecek mi düştü mü? 2018 konut kredisi düşüyor mu? Konut kredisi faiz oranları 2018

2018 Konut kredisi faiz oranı düşecek mi, Konut kredisi faiz oranları ne kadar? Konut alıcısının en büyük sorunu olan konut kredisi faiz oranları bir kampanya ile düşürülüyor. İşte merak edilen faiz oranları...

Faizler düşecek mi düştü mü? 2018 konut kredisi düşüyor mu? Konut kredisi faiz oranları 2018
konut kredisi,faizler düşecek mi,konut kredisi faiz oranları

2018 Konut kredisi faiz oranı düşecek mi? Konut kredisi faiz oranları nedir ne kadar? Ziraat, Halk ve Vakıfbank’tan oluşan üç kamu bankasının yanı sıra aralarında Ziraat ve Vakıf Katılım’ın yer aldığı iki kamu katılım bankası, en az 3 aylık süreyle kampanyayı başlatacak.

Son dakika... Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını indirdi

Ziraat Bankası, 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerinde, 10 yıla kadar olan vadelerde indirime giderek faiz oranını aylık %0,98 olarak belirledi.

HANGİ KREDİDE NE KADAR ÖDENECEK?

Başbakan Yıldırım'ın dün duyurduğu kampanyanın ayrıntıları yakında açıklanacak. Edinilen bilgilere göre önderliğini en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası’nın yapacağı kampanya ile bu 5 bankada aylık yüzde 1.25 ile yüzde 1.35 aralığında olan faiz oranları yüzde 1'in altına indirilecek.

Böylece konut faizleri 36 baz puan kadar inerek aylık yüzde 0.99’dan konut kredisi bulunabilecek. 10 yıl vadeyle 200 bin lira kredi alan bir kişinin aylık ödemesi 3 bin 375 liradan 2 bin 855 liraya inecek.

Faizler düşecek mi düştü mü? 2018 konut kredisi düşüyor mu? Konut kredisi faiz oranları 2018

AYLIK ÖDEMELER NASIL DEĞİŞECEK?

Toplamda ise 200 bin lira kredi alan vatandaş 62 bin 360 lira daha az faiz ödeyecek. Sadece toplam faiz tutarı 205 bin 27 liradan 142 bin 667 liraya düşmüş olacak.

EV KREDİSİ DÜŞÜYOR

TÜRKİYE Bankalar Birliği’nin (TBB) 60 yıllık tarihinde ilk kez bir başbakan genel kurula katıldı. Başbakan Binali Yıldırım bu durumu “İlk ve son olacak, bir daha arasanız da başbakan bulamazsınız” diye esprili bir dille açıklarken, bankacı genel müdürlerine hem talepte bulundu hem de yeni kampanyaları açıkladı. Başbakan Yıldırım, “Yüksek faiz sizin için de iyi değilse, kâr etmiyorsanız gelin indirelim. Hem kâr edin hem de memleket kazansın. Tamam mı? Daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekir, sözü aldık. Bizim de işimiz var biz de enflasyonu aşağı çekeceğiz” derken, Ziraat Bankası’nın da konut sektörüne yönelik kampanya başlatacağını duyurdu.

Konut sektöründe imar barışı ve KDV avantajının ardından şimdi de bankalar tarafından yeni eylem planı devreye sokulmuş oldu. Yıldırım, böylece hem piyasanın hareketlenmiş olacağını, stokların azalacağını ve oradan gelen paranın konut sektöründe dönmeye başlayacağını kaydetti. Edinilen bilgiye göre bir kaç gün içinde Ziraat Bankası ve sektörün önde gelen bankalarının da yer alacağı bir eylem planı kamuoyu ile paylaşılacak. Bu plan kapsamında faiz indirimi ve vade uzatımı gündemde. Şu an sektörde aylık ortalama yüzde 1.25-1.35 seviyelerinde olan konut kredisi faizlerinin yüzde 1 seviyesine çekmenin hedeflendiği vurgulandı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ise yaptığı açıklamada faizin yüzde 0.99’a çekileceğini açıkladı.

ENFLASYONU İNDİRECEĞİZ

Yıldırım, TBB’nin 61’inci seçimli genel kurulunda yaptığı konuşmada bankacılara seslenerek, “Size hem sitemde bulunacağım hem teşekkür edeceğim hem de talepte bulunacağım” diyerek Türkiye’nin son 15 yıldaki büyümesinin arkasında da bankacılık sektörü olduğunu belirtti. Yıldırım şöyle konuştu: “Sizin arkanızda da millet var. Millet paraları getirip yatırmasa siz ne yapacaksınız kaynak millet. 15 Temmuz sonrası duruşunuz ve hemen pazartesi günü her şeyi normale döndürmeniz hiçbir olağanüstü hal yokmuş gibi davranmanız milletimiz hükümetimiz nezdinde büyük bir beğeni kazanmıştır. Daha sonra ABD seçimleriyle birlikte küresel anlamda gelişen piyasalarda dalgalanma oldu ve çok hızlı şekilde kararlar aldık. 2017 için bu kararları uygulamaya koyduk. KGF sayesinde dünyayı bile şaşırtan büyüme yaşandı. Sizden beklediklerimiz de var, yüksek faiz sizin için iyi değilse indirelim, hem kar edin hem de memleket kazansın. Tamam mı? Daha çok kazanmak için faizlerin inmesi gerekir sözü aldık. Biz de enflasyonu aşağı çekeceğiz bizim de işimiz var.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...