Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Temmuz 2021 13:05

Faizsiz 3 yıl ertelemeli kredi desteğine başvuruda yeni fırsat

Pandemi sebebiyle nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektörlerindeki KOBİ'lere, KOSGEB tarafından verilecek krediler için başvuru süresi 6 Ağustos’a kadar uzatıldı. Geri ödemesine 2024'te başlayacak firmalar, ödemeleri 2026 yılında tamamlayacak.

Faizsiz 3 yıl ertelemeli kredi desteğine başvuruda yeni fırsat
kobi,kosgeb,kredi,destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nisan sonunda duyurduğu ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla verilecek kredi desteğinde süre yeniden uzatıldı.

5 milyar lira bütçeli Hızlı Destek Programı’na başvuruların ilk etabı 3 Mayıs’ta başlamış ve 21 Mayıs’ta bitmiş, ikinci etap ise 21 Haziran’da başlayarak dün sona ermişti.

Milyonlarca işletme sahibini yakından ilgilendiren kararda müjdeyi KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt verdi. Kurt yaptığı açıklamasında desteklerden daha fazla işletmenin yararlanabilmesi için sürenin 28 gün daha uzatıldığını duyurdu.

Başvurular e-Devlet üzerinden 6 Ağustos’a kadar yapılabilecek.

KİMLER FAYDALANABİLECEK?

COVID-19 salgınından etkilenen imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmeler ile 2017 ve sonrasında kurulmuş imalat, bilgisayar programlama ve bilimsel Ar-Ge sektörlerindeki yenilikçi genç işletmeler yararlanacak.

Diğer KOSGEB destek programından farklı olarak bu yeni programda kurul veya komite değerlendirme prosedürü olmayacak. Gelir İdaresi Başkanlığı ve SGK ağırlıklı resmi kayıtlara göre başvuru ve uygunluk kriterlerini karşıladığı belirlenen KOBİ’ler için başvuruyu takiben ödeme işlemleri başlatılacak.

Ödemeler 3 ay karşılığında 3 taksitte yapılacak. Her ödeme öncesinde, resmi kayıtlardan (GİB, SGK) işletmenin aktif olduğu ve istihdamını belirli bir seviyede muhafaza ediyor olduğu kontrol edilecek.

ÖDEMELER 2026’DA TAMAMLANACAK

Herhangi bir bankanın aracı olmayacağı destek paketinde işletmelerin parası KOSGEB tarafından 3 ay içinde ödenecek. Mikro işletmeler 30 bin lira, küçük işletmeler ise 75 bin lira destek alacak. Firmalar bu kredilerin geri ödemesine 2024 yılında başlayacaklar ve 4’ey ay arayla 6 taksitte ödeyecekler. Ödemeler 2026 yılında tamamlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...