Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Aralık 2021 00:21

Fed ateşledi: Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Piyasaların merakla beklediği Fed kararları açıklandı. Kararın ardından kripto paralar yükselişe geçti. Piyasa değeri bakımından en büyük hacimli kripto para Bitcoin 50 bin dolar sınırına yaklaşırken, analistlerden BTC için 'yeni yükseliş trendi' değerlendirmesi geldi. İşte kripto para ve Bitcoin için son dakika gelişmeleri...

Fed ateşledi: Bitcoin yeniden yükselişe geçti
fed,bitcoin,kripto para

Son günlerde ekonomik koşullara paralel olarak baskı altında kalan en büyük hacimli kripto para Bitcoin (BTC) ve altcoinler için beklenen açıklamalar geldi. Bu kapsamda piyasaların yönü hakkında son derece önemli olan ABD Merkez Bankası'nın (FED) kararları açıklandı.

FED yetkilileri, faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 0 - 0,25 arasında tutmaya karar verdiler. Ayrıca toplantıdan aylardır beklenen varlık alımlarının da azaltılması kararı da çıktı.

POWELL: KRİPTO PARALAR RİSKLİ

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell kripto paralara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Powell konuşmasında, "Başkan Biden'ın oluşturduğu çalışma grubunun stablecoin'lere ilişkin raporunu destekliyorum. Stablecoinler şu anda uygun şekilde regüle edilmiyorlar. Kriptoparaları bir finansal istikrar endişesi olarak görmüyorum. Kriptoparalar riskli, herhangi bir şey tarafından desteklenmiyorlar" ifadelerini kullandı. 

Fed ateşledi: Bitcoin yeniden yükselişe geçti
Fed Başkanı Jerome Powell

BITCOIN YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Bitcoin fiyatı ABD'den gelen haberlerle yükselişe geçti. Piyasa değeri bakımından en büyük hacimli kripto para Bitcoin şu sıralar yaklaşık yüzde 3 değer artışı ile 50 bin doları zorluyor.

Analistler FED’in tahvil alımlarının azaltılmasını hızlandırma ve faiz artırımına başlayacağı kararının piyasalarda satış baskısının canlı kalmasına neden olacağını ifade ediyorlar.

Piyasa yatırımcıları arasında iyimser kalanlar, Bitcoin'de geçtiğimiz hafta yaşanan sert dalgalanmaların Fed kararı öncesi son geri çekilmeler olduğunu ifade ettiler. Bu bağlamda iyimserler, kritik destek fiyatlarına çekilmiş olan Bitcoin (BTC) ve diğer yüksek sermayeli kripto varlıklarda Aralık ayının ikinci yarısında yeni alıcılarla yeniden yükseliş trendine başlayacağı görüşlerini koruyorlar.

KRİPTO PARA MİLYARDERİNDEN FED'E ELEŞTİRİ

Kriptopara milyarderi Michael Novotgratz, Fed'in para politikasını ve kriptoparalara yaklaşımını eleştirdi. 

"Fed varlık alımlarını azaltmaya çok uzun zaman önce başlamalıydı" ifadelerini kullanan Novogratz, kriptoparalar için orta vadede bir endişe duymadığını da vurguladı. 

Galaxy Investment Partners'ın CEO'su olan Michael Novogratz, kısa vadede kripotoparaların yatay veya aşağı yönlü bir seyir izleyeceklerini öngördüğünü belirtirken, Bitcoin için destek seviyesinin 42 bin dolar olabileceğini vurguladı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...