Tgrt Haber
30 Eylül 2021 00:46

FED Başkanı Powell'dan yüksek enflasyon mesajı

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell, yüksek enflasyonun kalıcı olmadığını açıkladı.

FED Başkanı Powell'dan yüksek enflasyon mesajı
fed,enflasyon

ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell'dan enflasyon konusunda çarpıcı bir açıklama geldi. Jerome Powell, enflasyondaki mevcut yükselişin kalıcı olmayacğını söyledi.

MEVCUT ENFLASYONUN SEBEBİNİ AÇIKLADI

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Haruhiko Kurado, Avrupa Merkez Bankası tarafından düzenlenen (ECB) "Merkez Bankacılığı Forumu"na video konferans yoluyla katılan Powell, ABD’deki enflasyon görünümünü değerlendirdi. Powell, "Mevcut enflasyon artışı, arz kısıtlamalarının çok güçlü taleple bir araya gelmesinin bir sonucudur. Fakat bunların tamamı, ekonominin yeniden açılmasıyla ilişkili, başı, ortası ve sonu olan bir sürece dair. Demek istediğimiz, bu enflasyonist yükseliş, devam eden yüksek enflasyonlu yeni bir rejime yol açmayacak" şeklinde konuştu.

Enflasyonun kalıcı olmadığı vurgusunu yapan Powell, "Fakat daha yüksek enflasyon görürsek, (Federal Açık Piyasa Komitesi) kesinlikle yanıt verir ve araçlarımızı kullanır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...