Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Eylül 2015 18:11

FED Başkanı'ndan 'faiz artırma' sinyali

New York Fed Başkanı Dudley, "Benim beklentime göre, faizleri muhtemelen yılın geri kalanında artırmaya başlayacağız" dedi.

FED Başkanı'ndan 'faiz artırma' sinyali
fed

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Başkanı William Dudley, faiz oranlarının bu yıl bitmeden artırılmasını beklediğini söyledi.

Dudley, New York'ta yaptığı konuşmada, yılın ilk yarısında yüzde 2,3 büyüyen ekonominin ikinci yarıda daha zayıf performans göstermesinin mümkün olduğunu, ancak bunun faiz artışını ertelemeyeceğini belirtti.

ABD ekonomisinin küresel büyümeye ilişkin belirsizliklere rağmen iyi durumda olduğunu savunan Dudley, "Benim beklentime göre, faizleri muhtemelen yılın geri kalanında artırmaya başlayacağız" dedi.

Dudley, ayrıca düşen emtia fiyatları ve güçlenen dolar nedeniyle baskılanan enflasyonun orta vadede yüzde 2 hedefine ulaşacağı öngörüsünde bulundu.

Dudley, bu yılki faiz artışına destek veren 5. üye

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) sabit üyelerinden Dudley, bu açıklamalarıyla faizlerin bu yıl artırılmaya başlanmasını destekleyen 5. FOMC üyesi oldu. Fed Başkanı Janet Yellen, Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart, San Francisco Fed Başkanı John Williams ve Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker da geçen hafta yaptıkları konuşmalarda ilk faiz artışına bu yıl içinde gidilmesine yönelik görüş bildirmişlerdi.

FOMC'nin oy kullanma hakkına sahip diğer üyelerini ise Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Şikago Fed Başkanı Charles Evans, Fed Guvernörleri Lael Brainard, Daniel Tarullo ve Jerome Powell oluşturuyor.

Analistler, son dönemde suskunluğunu koruyan bu üyelerden Brainard'ın çarşamba ve Fischer'in cuma günü yapacağı konuşmaların, yatırımcılar tarafından dikkatle izleneceğine işaret ediyor.

Aynı zamanda, Fed Başkanı Yellen'in çarşamba günü TSİ 21:00 sularında yapacağı konuşmanın da piyasalar için belirleyici rol oynaması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...