Tgrt Haber
04 Kasım 2021 15:31

Fed de önünü açtı! Bitcoin yatırımcısına kritik uyarı

Uzmanlar kripto paraların enflasyona karşı yeni bir korunma yöntemi olarak görüldüğünü dile getirerek, piyasanın en büyük kripto varlıklarında görülen kararlı yükselişlerin altındaki nedenin bu olduğunu belirtiyor. FED kararları sonrası Bitcoin ve diğer altcoin'lerdeki son durumu yorumlayan Ekonomist Erkan Öz, "Fed’in kararları kripto varlıklarda devam eden yükseliş sezonuna taş koymadı" açıklamasında bulundu.

Fed de önünü açtı! Bitcoin yatırımcısına kritik uyarı
Bitcoin,Erkan Öz,,ethereum,,kripto para,

SİNEM ERYILMAZ

Dünya çapında artan enflasyon oranları kripto talebini artırmaya devam ediyor. Uzmanlar kripto paraların enflasyona karşı yeni bir korunma yöntemi olarak görüldüğünü dile getirerek, piyasanın en büyük kripto varlıklarında görülen kararlı yükselişlerin altındaki nedenin bu olduğunu belirtiyorlar.

Bu görüş, Goldman Sachs’ın Ethereum için yıl sonu tahmininde bulunduğu raporunda da dile getirildi. Öyle ki raporda enflasyon rakamlarıyla ile kripto para fiyatlarının son 2 yıldır yüksek korelasyonla devam ettiği vurgulandı.

Öte yandan Amerikan Merkez Bankası Fed’in FOMC toplantısından çıkan kararla varlık alımlarını azaltmaya başlayacağı kesinleşti. Toplantı sonrasında konuşan Fed Başkanı Jerome Powell ise, “Faiz oranlarını artırmanın zamanın geldiğini düşünmüyorum” dedi.

Fed kararlarının piyasanın beklentileri doğrultusunda gelmesi, kripto para piyasaları genel trendi üzerinde de sert tepkilere yol açmadı. Fed açıklamasına kadar 63 bin dolar seviyelerinde bulunan Bitcoin karar ardından 60 bin dolara kadar inerek kısa süreli panik yaşasa da bunu alım fırsatı gören yatırımcılar sayesinde yeniden 63 bin dolara tırmandı. Ethereum da dün akşam saatlerinde 4 bin 665 dolara yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü. Sabah saatlerinde 4 bin 550 dolara geri çekilen Ethereum düşüşünü sürdürerek 4 bin 300 dolar seviyelerine geriledi.

Fed de önünü açtı! Bitcoin yatırımcısına kritik uyarı

KRİPTO PARADA ŞÜPHELER ORTADAN KALKIYOR

Öte yandan ABD’de Finansal Piyasalar Çalışma Grubu’nun kripto paralarla ilgili hazırladığı çalışmanın yasal düzenleme ile hayata geçeceği gün bekleniyor. Rapor, stablecoin çıkaranların bankalar gibi sıkı yasal denetimleri tabi tutulmasını önerirken, analistler bu durumun kısa vadede bazı stablecoin ihraç eden şirketleri zorlayabileceğinin altını çiziyor. Ancak orta ve uzun vadede özellikle dolara sabit kripto paralar hakkında şüpheleri ortadan kaldıracağı için aslında son derece olumlu bir gelişme olduğu da ifade ediliyor.

YÜKSELİŞ TRENDİ DEVAM EDEBİLİR

Fed’in böylece kripto varlıklarda devam eden yükseliş sezonuna taş koymamış olduğunu dile getiren Ekonomist Erkan Öz, ABD’nin kripto paralarda boğucu bir tavır takınmayacak yükseliş trendine yeşil ışık yaktığını söyledi. Öz, “Çin tehlikesi de artık yok. Şu anda Bitcoin ve altcoinlerin yükseliş sezonu potansiyellerinin üst sınırlarına doğru hareket etmeleri için engellerin çoğu ortadan kalktı” dedi.

“EV ARABA PARANIZ İLE YATIRIM YAPMAYIN”

Yatırımcılara tavsiyelerde de bulunan Erkan Öz, bilgisi olmayanların kripto paralardan uzak durması gerektiği uyarısını yaparak, borç ile yatırım yapılmayacağını söyledi.

Ekonomist Erkan Öz yatırımlar için sepet önerisinde bulunarak, saklama konusunda da “Hiç bir yatırım tek bir yerde saklanmaz. Varlıklarınızı en az 5-10 saklama noktasına bölün. Böylece bir noktada başınıza bir şey gelse en fazla kaybınız yüzde 10 olur. İş, askerlik, evlilik, sağlık vb. için ayırdığınız paralar ile kesinlikle yatırım yapmayın” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...