Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 09:05

Fed 'dolandırıcılık' dedi, Bitcoin düşüşe geçti

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari'nin kripto paralara ilişkin yaptığı açıklamalar Bitcoin'de bir miktar satış getirdi ve 45 bin doların altını test edildi.

Fed 'dolandırıcılık' dedi, Bitcoin düşüşe geçti
Bitcoin,,kripto para,,ethereum,

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, kripto paralara olumsuz yaklaşımını bir kez daha ortaya koydu.

Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonmomi Yıllık Zirvesi'nde konuşan Kashkari, "Şu ana kadar, kripto paraların yüzde 95'i dolandırıcılık, aldatma, zırva ve kargaşa" diye konuşan Kashkari, "Yasadışı faaliyetlerin fonlanması  dışında herhangi bir kullanımlarını görmedim" dedi.

Kashkari, ABD'nin komunizme doğru bir patikada gittiğini ve Venezuela benzçeri bir çöküş olabileceğini iddia ederek dijital varlıklara  ihtiyaç olduğunu savunanların gülünç olduklarını da ifade etti.

Fed 'dolandırıcılık' dedi, Bitcoin düşüşe geçti

AÇIKLAMA SONRASI SATIŞ GELDİ

Kashkari'nin dün gece kripto paralara ilişkin yaptığı açıklamalar, kriptopara piyasasına bir miktar satış getirdi. Bitcoin fiyatı 45 bin doların altını, Ethereum da 3 bin dolar seviyesini test etti.

Bitcoin fiyatı 44 bin 248 dolara kadar gerilemenin ardından şu sıralarda 45 bin 57 dolar seviyesinde. Yaşanan düşüşe rağmen Bitcoin fiyatı hala bir ay öncesine göre yüzde 40 ve yıl başına göre ise yüzde 54 yukarıda değerleniyor.

POWELL: DİJİTAL PARA GİDEREK DAHA ÖNEMLİ HALE GELİYOR

Fed Başkanı Jerome Powell ise Kashkari’nin aksine insanların dijital ödemeye daha fazla  yönelmeye başlamaları ile birlikte dijital paranın giderek daha önemli hale gelmekte olduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin sonucunda dünya genelinde merkez bankalarının paralarının  dijital formlarını piyasalara sunmayı değerlendirmekte olduklarını belirten Powell, "Bunun yapılması gerekip gerekmediği ilginç ve zorlu bir konu" diye konuştu.

Fed Başkanı, ödemeler giderek daha fazla bir şekilde dijital olarak  gerçekleşse de Amerikalıların hala ellerinde kağıt para tutmayı sevdiklarıni de vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...