Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ocak 2022 16:35

Son dakika! FED enflasyon verilerini açıkladı: Yüzde 7'ye yükseldi

Son dakika haberi: ABD Merkez Bankası (Fed) enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon Aralık'ta yüzde 7 olarak kaydedildi.

Son dakika! FED enflasyon verilerini açıkladı: Yüzde 7'ye yükseldi
Son dakika,FED,Faiz,Enflasyon

ABD Merkez Bankası (Fed) enflasyon verilerini açıkladı. ABD'de yıllık enflasyon aralıkta yüzde 7 olarak kaydedildi. Böylelikle, ABD'de enflasyon son 40 yılın zirvesine çıktı. Aralık ayında tüketici fiyatları aylık bazda ise yüzde 0,6 arttı. Bu veriye ilişkin beklenti yüzde 0,5 olarak belirlenmişti. 

GÖZLER FED TOPLANTILARINDA

Yeni yılın ilk FED toplantısı için geri sayım devam ediyor. 2022 yılında faiz artışı yapacağının sinyallerini geçtiğimiz yılın son dönemlerinde vermişti. 2022 yılının ilk FED toplantısı ocak ayının son günlerinde gerçekleşecek. FED faiz kararı 25-26 Ocak tarihlerinde yapılacak olan yılın ilk toplantısının ardından kamuoyuyla paylaşılacak. İkinci toplantı ise 15-16 Mart tarihlerinde, üçüncü toplantı ise 3-4 Mayıs tarihinde gerçekleşecek.

'ZORUNDA KALIRSAK ARTIRIRIZ'

Bu yıl normal arz koşullarına dönüleceğini düşündüğünü belirten Powell, "Enflasyonun beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kaldığını görürsek, faiz oranlarını zaman içinde daha fazla artırmak zorunda kalırsak, artırırız" dedi. Bu hafta, Goldman Sachs 2022'de Fed'den 4, Moody's ise 3 faiz artırımı beklediğini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...