Tgrt Haber
15 Aralık 2021 19:31

Son dakika! FED faiz kararını açıkladı

Son dakika haberi: Amerikan Merkez Bankası (FED) küresel piyasalarda merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Buna göre FED politika faizini sabit tuttu.

Son dakika! FED faiz kararını açıkladı
fed,amerikan merkez bankası,faiz

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel piyasaların merakla beklediği faiz kararını duyurdu. Buna göre FED, beklendiği gibi politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

FED VARLIK ALIMLARINI AZALTIYOR

Fed, Ocak ayında toplam varlık alım miktarını 60 milyar dolara indirmeye karar verdi. Kritik toplantı sonrası yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Gelecekte varlık alım hızını ekonomik görünüme göre ayarlamaya devam edeceğiz. Gelecekte varlık alımının Ocak ayı ile benzer hızda azaltılması büyük olasılık. 

Enflasyon pandemi ve tedarik zinciri sıkıntıları yüzünden yükseldi. Ekonomi görünüme yönelik devam eden risklerle karşı karşıya. 

ENFLASYON TAHMİNİ DEĞİŞTİ

FED, enflasyonda artışın geçici olduğu ifadesinden ise vazgeçti.

GELECEK YIL 3 FAİZ ARTIŞI ÖNGÖRÜLDÜ

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) medyan tahmini 2022'de 3 faiz artışı, 2023'te 3 faiz artışı şeklinde oldu.

İŞSİZLİK BEKLENTİSİ AZALDI

FED bu yıl ve gelecek yıl için işsizlik oranı beklentisini aşağı yönlü revize etti. Fed'in açıkladığı "Ekonomik Projeksiyon Raporu"na göre, işsizlik oranı tahmini bu yıl için yüzde 4,8'den yüzde 4,3'e , gelecek yıl için yüzde 3,8'den yüzde 3,5'e çekildi. Fed yetkilileri 2023 yılı için yüzde 3,5 ve 2024 yılı için yüzde 3,5 olan tahminini korudu. Uzun dönem işsizlik tahmini de yüzde 4,0 olarak kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...