Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 20:50 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 01:59

Son dakika! Fed yine şaşırtmadı: Piyasaların beklediği faiz kararını açıkladı

Son dakika: 40 yılın zirvesindeki enflasyonla mücadele eden Amerika Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, 75 baz puanlık faiz artışına gitti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Fed yine şaşırtmadı: Piyasaların beklediği faiz kararını açıkladı
ABD,Fed,Enflasyon,Merkez Bankası,dolar,TL

ABD'de 40 yılın zirvesini gören enflasyonla mücadele için şahin tutumunu sergilemeye devam eden Amerika Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği faiz karını açıkladı. Fed 75 baz puan artışına giderek piyasaları şaşırtmadı.

Bu karar sonrasında Fed, politika faizi oranını yüzde %2.25-2,50'ye yükseltti. Fed’den yapılan yazılı açıklamada, FOMC’un enflasyon tehditleri konusunda çok endişeli olduğu belirtilirken, yüzde 2 enflasyon hedefine dönülmesine güçlü şekilde bağlı kalındığı hatırlatıldı. Bilanço daraltmanın Eylül ayında da planlandığı gibi hızlandırılacağı aktarıldı.

FAİZ KARARI SONASI DOLAR NE OLUR?

Fed’in enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışları doları uluslararası piyasada adeta arşa çıkardı. Temmuz ayının ortasında 109,2 ile son 20 yılın zirvesini gören dolar Fed'in 75 baz puanlık faiz artışıyla birlikte yükselmeye devam edeceği öngörülüyor.

DOLAR NE KADAR?

Fed’in faiz artışları nedeniyle dolar uluslararası piyasada güçlenmeye devam ediyor. 75 baz puanlık faiz artışı sonrası dövüz kurlarında hareketlenme meydana geldi. Güne 17,87 TL seviyelerinde başlayan dolar faiz kararı sonrası 17,90 seviyesine kadar yükseldi.

EURO NE KADAR?

Fed'in faiz arttırımı öncesi 27 Temmuz'a 18,14 seviyelerinde başlayan Euro saat 21.00 itibariyle 18,17 bandında seyrediyor. 

ALTIN NE KADAR?

26 Temmuz'ı 986 TL seviyesinden kapatan gram altın 27 Temmuz'da güne 988 TL seviyelerin başladı. Fed'in faiz kararı sonrası saat 21.00 itibariyle gram altın 991 seviyelerinde kadar çıktı.

Öte yandan Fed faiz kararının yanı sıra küresel piysaların gözü ABD ve Avrupa'da açıklanacak olan büyüme verilerine de odaklandı. 

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...