Tgrt Haber
13 May 2022 23:18 - Güncelleme : 14 May 2022 00:38

Fed faiz sinyali veriyor, altın yerinde duramıyor! Yatırımcı ne yapacağını şaşırdı (Güncel altın fiyatları)

Fed’in 50 baz puan faiz artırımı sonrası altın fiyatları hareketlendi. Geçtiğimiz hafta düşüş yaşayan altın fiyatlarında hafta içi kıpırdanmalar olsa da 13 Mayıs Cuma gününü de düşüşle kapattı. Fed Başkanı Jerome Powell’in faiz artırımı sinyallerini sürdürmesiyle altın fiyatlarında çalkantılı dönemin devam edeceği öngörülüyor. Bu hareketli piyasada altın fiyatlarının ne yönlü seyredeceği üzerine tahminler en çok araştırılan konuların başında geliyor. İşte 13 Mayıs 2022 Cuma güncel altın fiyatları canlı kuru...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Fed faiz sinyali veriyor, altın yerinde duramıyor! Yatırımcı ne yapacağını şaşırdı (Güncel altın fiyatları)
Altın,Dolar,Fed,Faiz

ABD’de beklentilerin üzerinde gelen enflasyon verileri sonrası Fed’in faiz artırımını sürdürme ihtimali kuvvetlendi. Fed’in enflasyon karşısından şahin tutumunu sürdürmesi küresel piyasalarda ons altının fiyatını baskılamaya devam ediyor.

Birçok ekonomist Fed’in tüm faiz artırımlarına rağmen enflasyonun dizginlemeyeceğini bununla birlikte yatırımcıların altına yöneleceğini belirtti. Ons altının Fed’in baskısından kurtulmayı başarırsa çok ciddi şekilde yükselişlerin meydana geleceği öngörülüyor.

ALTIN 4 ŞUBAT’TAN BU YANA EN DÜŞÜK SEVİYEYİ GÖRDÜ

Faiz kararları sonrası güçlenen dolar karşısında 4 Şubat’tan bu yana en düşük seviyeyi gören ons altın piyasaların kapanış gününde 1.798 dolara kadar geriledi. Diğer yandan yatırımcılar Çin’in artan vakalar sonrası alınan kapanma kararları ile piyasaları izlemeye aldıkları bundan dolayı altın alımının azaldığı aktarıldı.

Analistler, ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ile Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminin öne çıktığını belirterek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.800 doların destek, 1.850 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

“PİKLERE DİPLERE HAZIR OLUN"

 Öte yandan Altın ve Para Piyasaları Uzanı İslam Memiş de son yorumunda altında önemli fiyat hareketlerinin olacağına dikkat çekerek “piklere diplere hazır olun” uyarısında bulunmuştu.

Memiş, “Ülkeler çıkmaz içindeler. Emtiaya ve kripto paralara baskı yaparak, faiz artırarak enflasyonu tutmaya çalışıyorlar. Temmuzda güçlere yetmeyecek. Temmuz ayında neyin ne olduğu daha iyi anlaşılacak. İnsanlar çok şey hayal eder ama az şeyin sahibi olurlar. Umutların daha karamsar olduğu bir dönem girildi” ifadelerini kullanmıştı.

İŞTE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI...

GRAM ALTIN FİYATI

  • 899 TL alış- 900 TL satış

ÇEYREK ALTIN FİYATI

  • 1487 alış- 1512 satış

YARIM ALTIN FİYATI

  • 2.972 TL alış - 3.025 TL satış

CUMHURİYET ALTIN FİYATI

  • 5.935 TL alış - 6.027,00 satış

ONS ALTIN FİYATI

  • 1.809 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...