Tgrt Haber
28 Temmuz 2022 13:59 - Güncelleme : 29 Temmuz 2022 11:17

Fed piyasaları salladı! İslam Memiş, dolar ve altın için son alım fırsatını açıkladı

ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımına gitmesinin ardından küresel piyasalarda dolar endeki gerilerken altın ve gümüş gibi değerli emtialar yükselişe geçti. Bunun yanı sıra küresel piyasalar ABD'nin bugün açıkladığı büyüme rakamlarına da kilitlenirken yatırımcılar hareketliliğin devam edeceği görüşünü paylaştı. Yurt içi piyasalarda ise döviz, altın ve kripto paralar yükselişe geçti. Dolar 17.93 bandında seyrederken gram altın haftalar sonra 1.000 liranın üzerine çıktı. ABD'nin açıkladığı büyüme rakamlarının da etkili olacağı piyasalarda durum ise yakından takip ediliyor. TCMB’nin yılsonu enflasyonunu yüzde 60.4 olarak revize etmesini de değerlendiren İslam Memiş, enflasyonla mücadelenin kolay olmayacağını yıl sonunda dolar kurunda yeni ataklar yaşanacağını ifade etti. İslam Memiş ayrıca, ağustos ayına ilişkin kritik altın ve dolar tahmininde bulundu. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
Fed piyasaları salladı! İslam Memiş, dolar ve altın için son alım fırsatını açıkladı
İslam Memiş,Dolar,Altın,Euro,Fed faiz kararı,Enflasyon rakamları,Büyüme rakamları

Dün Amerikan Merkez Bankasının (Fed) faiz kararını 75 baz puan artırmasına rağmen küresel para ve altın piyasaları güne olumlu başladı. Küresel piyasalarda dolar endeksi 107’den 106 seviyesine inerken altın ve gümüş gibi değerli emtialar ise yükselişe geçti. Öte yandan Bitcoin ise 22 bin dolar seviyesini aşmış durumda…. Yurt içi piyasalarda ise dolar, altın, Euro, borsa ve kripto paralar  TL karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Ayrıca bugün küresel piyasalar bugün ABD’nin açıklayacağı büyüme rakamlarına odaklandı. 

Bugün yurt içi piyasalarda Merkez Bankasının enflasyon tahminini 2022 yılı için yüzde 42,8'den yüzde 60,4'e çıkarması hareketliliğe neden oldu. Dolar kuru, altın ve Euro yükselişini sürdürdü. Haliyle vatandaş “Dolar ve Euro ne kadar yükselecek?”, “Gram altın kaç olacak?”, “Bitcoin yükseliş trendine geçti mi?” gibi sorulara cevap arıyor. Dün “Fed sonrasında piyasalar hareketlenecek” değerlendirmesini yapan Finans Analisti İslam Memiş, TGRT Haber’de Ağustos ayına dikkat çekerek “on bir kez şans. Borcu olan ödesin” dedi. 

YILSONUNDA DOLARDA ATAKLAR MÜMKÜN 

TCMB’nin 2022 ve 2023 yılsonu enflasyon rakamları öngörülerini değerlendiren İslam Memiş, şunları söyledi:

“Enflasyonla mücadele kolay olmayacak. Yılsonunda dolar kurunda yeni ataklar yaşanacak, tüm dünyada yılsonuna kadar enflasyon yükselecek. Resesyon fiyatlaması daha başlamadı. Özellikle gıda krizi ile beraber enflasyonla mücadele kolay olmayacak.”

DOLARI OLANLAR DİKKAT! 2023’DE TERS SENARYO GÖREBİLİRİZ!

Fed’in dün akşam 75 baz puanlık faiz artırımına gitmesinin piyasalar üzerine etkisini değerlendiren Memiş, şunları söyledi: “Özellikle emtia fiyatlarının üzerinde olumlu etkisi oldu. Altının ons fiyatı 1.745 dolar, gümüşün ons fiyatı 19,41 dolar seviyesine kadar yükseldi. Bitcoin ise 22 bin 909 dolar seviyesinde. Bitcoin’de 24 bin dolar direncini takip etmeye çalışıyoruz. Dolar endeksinde ise 106 seviyesine kadar bir gerileme var, toplantı öncesi 107 seviyesindeydi. Fed faiz kararı toplantı öncesinde zaten satın alınmıştı, Fed de sürpriz yapmadı. Doğal olarak emtia fiyatlarında bir toparlanma mevcut.” Memiş, Fed’in 2023 yılında faiz indirimlerine başlayabileceğine dikkat çekerek “2023’de 2022 yılının ters senaryosunu görebiliriz. Çünkü Fed faiz artırarak enflasyonun önüne geçilemeyeceğini gördü” dedi.

AĞUSTOS AYI BİR ŞANS 

Memiş, yatırımcıların paralarını korumak için doları tercih ettiğinin altını çizerek “Dolar bir yatırım aracı değildir. Altın ve gümüş benim nazarımda oldukça ucuz. Yatırımcılar farklı enstrümanlara yatırım yapmalı, elindeki varlığı 4’e bölmeli” dedi.  Borsa tarafındaki toparlanmaların devam edeceğine dikkat çeken Memiş, “Ağustos ayını son bir şans olarak görüyorum. Döviz ve altın borcu olan bu fırsatı değerlendirsin” dedi. 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...