Tgrt Haber
20 May 2022 13:41 - Güncelleme : 20 May 2022 13:48

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Altın yükselir mi düşer mi? Fed sonrası altın tahmini İslam Memiş'ten geldi

Altın fiyatlarına yön verecek Fed faiz kararı için geri sayım başladı. Jeopolitik gerginlik ve tüm dünyayı etkisi altın alan yüksek enflasyonla mücadele kapsamında Fed Başkanı Powell ‘’İstediğimiz seviyeye gelene kadar elimizdeki tüm araçları kullanacak’’ ifadelerini kullandı. Agresif açıklamalar ons altını baskılayıp dolar endeksinin düşüşü yükseltirken dalgalı piyasalarda yatırımcılar ‘’Fed faiz toplantısı ne zaman? Faiz artırımı sonrası dolar ve altın yükselir mi düşer mi?’’ sorularının cevabını arıyor.

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Fed sonrası dolar/TL kuru ve altın fiyatı merak konusu oldu.
islam memiş,altın,dolar,fed
Fed sonrası dolar/TL kuru ve altın fiyatı merak konusu oldu.

Küresel altın fiyatları ve gram altın Fed etkisiyle hareketliliğini sürdürüyor. Yatırımcılar istikrarsız piyasalarda önünü görebilmek için Fed faiz toplantısı için bekliyor. Ekonomistler mart ayında 2018 yılında bu yana ilk kez faiz artırım sürecine başlayan Amerikan Merkez Bankası’nın mayıs ayı faiz kararının 50 baz puanlık artışı olmasını bekliyor. Altın ve para politikaları uzmanı İslam Memiş Fed’in önümüzdeki toplantıda 25 baz puan artış yapacağını ve güvercin tondan açıklama yapacağına işaret etti. İşte Fed toplantısı hakkında bilmeniz gerekenler…

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Küresel piyasalarda jeopolitik gerginlik ve ABD Merkez Bankası Fed etkisi sürüyor. Fed Başkanı Powell "Enflasyonun net ve inandırıcı bir şekilde düştüğünü görmemiz gerekiyor ve bunu görene kadar zorlamaya devam edeceğiz" ifadeleri hafta başında ons altını baskılarken dolar endeksinin gerilemesine bağlı olarak bugün altının ons fiyatı 1.845 seviyelerine tırmandı.

Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Altın yükselir mi düşer mi? Fed sonrası altın tahmini İslam Memiş'ten geldi

Powell’in "Bunu göremezsek, o zaman daha agresif hareket etmeyi düşünmemiz gerekecek'' açıklamalarına ek olarak Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyonu aşağı çekmenin çok önemli olduğunu vurguladı. Peki Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Fed faiz kararı 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

FED FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

ABD’de enflasyon 8,3 oranıyla son 41 yılın zirvesini gördü. Fed yüksek enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı verirken altın başta olmak üzere piyasalar üzerinde etkili olacak toplantının saati merak konusu oldu. Peki Fed faiz kararı saat kaçta açıklanacak? Fed faiz kararı gece saatlerinde açıklanması bekleniyor.

FED SONRASI ALTIN NE OLUR?

Ekonomi dünyasının ve yatırımcıların merakla beklediği Fed toplantısı için geri sayım devam ediyor. Hem küresel piyasalarda hem yurt içinde etkili olacak Fed faiz kararı altın fiyatlarını etkileyecek. Peki Fed sonrası altın yükselir mi düşer mi?

Fed Başkanı Powell açıklamaları sonrası piyasalarda 50 baz puan artışına kesin gözüyle bakılırken diğer yandan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş Fed’in 25 baz puan artış yapacağını ve güvercin tonda açıklamalar yapacağını ifade etti. Memiş ‘’Günümüz ekonomisinde söylemler ile piyasaya yön verilmeye çalışılıyor. Fed’in 50 baz artırım yapmasını beklemiyorum’’ ifadelerini kullandı.

İslam Memiş Fed sonrası altın tahmini için şu rakamları açıkladı:

''Mayıs Fed sonrası ons altın da bant aralığı 1.780-1.880 dolar. 1.780 dolar test edildiğine göre 1.865-1.867 dolar hedef gibi. Buradan kar satışı gelir normal olarak. Fed’in bir sonra ki kararını 25 baz puan bekliyorum. Bu da bant aralığını 1.880-1.980 dolar yapar. Benim yol haritam bu. Fed sonrası gümüş ons da beklentim 25-27 dolar aralığı. Bitcoin’deki öngörüm 42-43 bin dolar. Küresel piyasalarda Haziran ayının hikayesi şöyle; Dolar varlıkları geriler Borsa, emtiaların ons fiyatı ve kripto paralar yükselir. Yani, Mayıs’ın tam tersi.''

İslam Memiş en çok kazandıran yatırım aracını rakamlarla şöyle anlattı:

''1 Ocak 10.000 TL. Dolar; 13,25 - 15,85. Getiri 1.967 Lira

Gram altın; 776 – 947. Getiri 2.197 Lira

Gümüş gram; 9,92 - 11,20. Getiri 1.290 Lira

Buna göre en çok kazandıran yatırım aracı sırasıyla; altın, dolar, gümüş. Dolar/TL diyenler tekrar düşünmeli.''

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...