Tgrt Haber
08 Temmuz 2021 09:27

Fed sonrası dolarda küresel yükseliş: İşte 8 Temmuz dolar fiyatları

Hafta boyunca sıkıştığı 8.65 - 8.70 aralığındaki seyrini Fed tutanakları sonrasında da sürdüren dolar/TL sabah saatlerinde 8,68'den işlem görüyor.

Fed sonrası dolarda küresel yükseliş: İşte 8 Temmuz dolar fiyatları
DOLAR,,EURO,,döviz,,türk lirası

ABD Merkez Bankası'nın (Fed), Federal Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Haziran ayı toplantı tutanaklarını yayımladı. Tutanaklarda para politikasının destekleyici kalmaya devam edeceği vurgulanırken, Fed üyelerinin varlık alımlarında bir azaltımın değerlendirilmeye başlanması için ortaya konan Fed'in hedeflerine doğru önemli ilerleme şartının henüz yerine gelmediğini ortaya koyuldu.

Piyasaların tüm dikkatini çevirdiği Fed'in 16 Haziran toplantısına dair tutanakların açıklanmasının ardından Dolar/TL 8,70 seviyesini test etti. Hafta boyunca sıkıştığı 8.65 - 8.70 aralığındaki seyrini bugün de sürdüren dolar/TL perşembe günü sabah saatlerinde 8,68’den işlem görüyor. Euro ise 10,27 liradan güne başladı. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,70 lira, euronun satış fiyatı ise 10,26 lira olmuştu.

DOLAR KÜRESEL YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar, Fed tutanakları sonrası küresel anlamda değer kazanırken tahvil piyasası güvenli liman olarak ilgi görüyor. Euro dolar paritesi tutanaklar sonrası 1.18 seviyesinin altına inerken, gelişen ülke kurları da dolar karşısında genel olarak geriledi. Dolar endeksi ise bir önceki kapanışa göre yüzde 0,09 yükselerek 92,7 seviyesinde bulunuyor. Euro/dolar paritesi ise 1.8 altına indi.

​Yurt içinde haftalık rutin para banka istatistikleri dışında önemli bir verinin öne çıkmadığı yeni günde, yurt dışında ise Almanya ticaret ve ABD işsizlik başvuruları takip edilecek. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) stratejik gözden geçirme sonuçların da gündemde yer alıyor.

Dolar yükselecek mi yoksa düşecek mi? Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş yanıtladı:

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...