Tgrt Haber
23 May 2022 08:01 - Güncelleme : 23 May 2022 08:21

Fed tutanakları altının yönünü belirleyecek! Emtia analistleri altın fiyatı için uyardı: Merkez Bankaları U dönüşü yaparsa plan değişir

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta çıktığı dalgalı piyasa sonrası güne yükselişle başladı. Fed’in şahin tonda faiz açıklamalarına rağmen dolar endeksinin test ettiği tarihi zirvelerinden geri çekilmesi gibi nedenlerle yönün yukarı tutan altın haftanın ilk işlem gününde de merak konusu oldu. Vatandaşlar zarar etmemek için güvenli limanlara yönelirken ''Gram, çeyrek, yarım ve cumhuriyet altını ne kadar? Altın yükselir mi düşer mi?'' sorusuna odaklandı. İslam Memiş altın tahmini ile ilgili sorulara ''Bu seviyede kalmaz. Satan zarar edecek'' uyarısında bulundu. İşte 23 Mayıs canlı altın fiyatları

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Altın fiyatları bu hafta içi açıklanacak Fed tutanakları öncesi yükselişini sürdürüyor.
islam memiş,altın,
Altın fiyatları bu hafta içi açıklanacak Fed tutanakları öncesi yükselişini sürdürüyor.

Altın fiyatları jeopolitik gerginlik, Batı’nın Rus ekonomisine yönelik yaptırım planları ve Fed faiz açıklamaları ile hareketlenen güçlü ABD dolarına bağlı olarak hareketlendi. Altın fiyatlarını doğrudan etkileyen Fed faiz kararı öncesi bu hafta Çarşamba günü Amerikan Merkez Bankası, ABD'deki faiz artırımları hakkında daha fazla ipucu almak için piyasa katılımcıları tarafından dikkatle izlenecek olan son toplantısının tutanaklarını yayınlayacak. Küresel piyasalarda ons altın fiyatı dalgalı seyretmesine ek olarak gram altın dolar/TL kurundan aldığı destekle yükselişini sürdürüyor. Peki gram altın yükselecek mi? 

GRAM ALTIN NE KADAR? 

Küresel altın fiyatları dolar endeksinin 105 seviyesinde 103 bandına kadar düşmesinin ardından yükselişe geçti. Uzmanlar doların temkinli geri çekilişine rağmen aşağı yönlü trendinin devam ettiğini ve ons altının 1.850 dolar seviyelerinden işlem görmeye devam edeceğinin altını çizdi. Yüksek enflasyon ve jeopolitik gerginliğin oluşturduğu puslu piyasalarda parasını korumak isteyen vatandaşlar ‘’Gram altın ne kadar?’’ sorusunun cevabını arıyor. 

23 Mayıs Pazartesi gram altın 948 TL’den el değiştiriyor. 

Fed tutanakları altının yönünü belirleyecek! Emtia analistleri altın fiyatı için uyardı: Merkez Bankaları U dönüşü yaparsa plan değişir

23 MAYIS CANLI ALTIN FİYATLARI 

Altın fiyatları Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası baskılanma süreci geçtiğimiz  haftanın son günlerinde yükseliş trendine döndü. Altın fiyatları Çarşamba günü açıklanacak Fed tutanaklarına odaklandı. Altın Fed başkalarının sert açıklamaları ve faiz artırım sürecine dair açıklamalarına rağmen yükselen enflasyon karşısında güvenli liman olma özelliğini sürdürüyor. Dolar endeksinin gerilemesine bağlı olarak ons altın yükselirken yatırımcılar güncel altın fiyatları hakkında araştırma yapmaya başladı. İşte 23 Mayıs canlı altın fiyatları:

  • Çeyrek altın: 1,533 TL alış, 1,564 TL satış
  • Yarım altın: 3,065 TL alış, 3,128 TL satış
  • Cumhuriyet altını: 6,121 TL alış, 6,233 TL satış
  • Ons altın: 1.846 dolar

CANLI ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN! 

ALTIN YENİDEN FİYATLANACAK 

Chirag Mehta, altın fiyatları hakkında ''Büyümedeki yavaşlama, yüksek borç seviyeleri ve finansal piyasadaki istikrarsızlık, Fed'in sıkılaştırmasının kısa ömürlü olmasını sağlayacak ve koşulları yeniden altın için elverişli hale getirecek'' ifadelerini kullandı. 

Altın uzmanları ABD ve diğer küresel merkez bankalarının bir politika hatası yaptığına inanıyor. Mehta ''Arz yönlü enflasyon devam ettiği için faiz oranları artırılsa bile enflasyon düşmeyebilir. Agresif politika eylemlerinin büyüme pahasına enflasyonu öldürmesi olasıdır. Merkez bankaları bunu fark edip U dönüşü yaparsa altın fiyatı yeniden fiyatlanır'' dedi. 

İSLAM MEMİŞ ALTIN YORUMU 

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için ''Haziran’a dikkat. Düşüşler sizi yanılmasın. Makas aralığı size kar ettirmez'' uyarıları yaptı. Dolar/TL kuru ve altın için yeni hedefini şu sözlerle açıkladı: 


''Uluslararası piyasalarda dolar endeksinin yükselmesine rağmen yurtiçinde dolar fiyatı hala baskılanıyor. Dolar endeksinin yukarı yönlü ataklarına dayanamayacak bir dolar/TL kuru var karşımızda. Temmuz aylarında yeni zirveler göreceğiz. Dolar/TL kurundaki yükseliş gram altın fiyatlarına da yansıyacak.''

''Altın fiyatında düşüşler sahte. Yatırımcılara önerim günlük işlemleri bir kenara bırakarak haziran ve temmuz ayında bekleyerek ve gözlemleyerek varlıklara sahip çıkmak. Ekranlarda görülen fiyatlar gerçeği yansıtmıyor. Gram altın TL seviyesi ekranlarda 940 olsa da serbest piyasada 953 TL’den yatırımcısı ile buluşuyor.''

Yılsonu dolar tahmini sorularına ise ''Dolar/TL kuru daha fazla dayanamaz. Dolar için net bir rakam vermek istemiyorum ancak Mayıs ve Haziran ayında siyasi gerginlikler artacak. Buna bğalı olarak hem altın hem de dolar fiyatında Temmuz'da yeni ataklar gelecek. Önümüzdeki 3 ay satan zarar eder'' dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...