Tgrt Haber
23 Ağustos 2021 09:26

Fed’den ‘dijital para’ sinyali

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, "Dijital para, önümüzdeki yılların Fed'in üzerinde aktif şekilde çalıştığı bir yer olacak ve Fed'in er ya da geç dijital para geliştirmesi için nedenleri görebiliyorum" dedi.

Fed’den ‘dijital para’ sinyali
Fed,,kripto para,

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in kendi dijital parasını çıkarmak için nedenler olduğunu görebildiğini ve bunun er ya da geç gerçekleşeceğini söyledi.

Ödeme sistemlerinin dijitalleşmesinin hali hazırda ‘son mili’nde olunduğunu savunan Kaplan, "Dijital para, önümüzdeki yılların Fed'in üzerinde aktif şekilde çalıştığı bir yer olacak ve Fed'in er ya da geç dijital para geliştirmesi için nedenleri görebiliyorum" diye konuştu.

Ancak Kaplan, Fed'in dijital para konusunda karar vermek içtin önünde hala uzun bir yol olduğunu, aralarında dijital paranın bankalara potansiyel etkisinin de olduğu konular üzerinde hali hazırda çalıştıklarını da ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...