Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Şubat 2015 17:18

FED'den son dakika faiz açıklaması

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yallen, faiz artırımına gidilmeyeceğini açıkladı.

FED'den son dakika faiz açıklaması
fed,

Fed Başkanı Janet Yellen ABD Kongresi'ndeki sunumlarının ilkini gerçekleştirdi. Janet Yellen "Ekonomideki koşulların en az gelecek birkaç toplantıda faiz artırımını gerektirmeyeceğini düşünüyorum" dedi. Yellen ABD Kongresi'ndeki sunumunda ekonomideki koşullar iyileşmeye devam ederse Fed'in ileriye dönük yönlendirmesinde değişiklik yaptıktan sonra durumu her toplantıda değerlendireceğini belirtti.

''FAİZİ ARTIRMADAN ÖNCE SÖZLÜ YÖNLENDİRME DEĞİŞECEK''

Yellen sunumunda şu başlıklara yer verdi:

"İleriye dönük yönlendirmede değişiklik, Fed'in birkaç toplantı içinde faiz artıracağı şeklinde okunmamalı. İleriye dönük yönlendirmede değişiklik Fed'in o andan sonra herhangi bir toplantıda faiz artırılabileceği şeklindeki görüşünü yansıtıyor. Faizi artırmadan önce sözlü yönlendirmeyi değiştireceğiz. Sözlü yönlendirme faiz artırımı için herhangi bir toplantıya işaret edebilir.''

''FAİZLERDEKİ DÜŞÜŞ BÜYÜME VE PARA POLİTİKALARI KAYNAKLI''

Yellen, uzun vadeli faizlerdeki düşüşün küresel büyüme ve para politikaları kaynaklı olduğuna işaret etti. Anketlere göre enflasyon beklentilerinin istikrarlı bir seyir izlediğine dikkat çeken Yellen, kısa vadede enflasyonun düşebileceğini belirtti. "Metindeki sabırlı ifadesi en az iki toplantıyı kapsıyor" diyen Yellen, faiz artırımı için enflasyonun yüzde 2'ye doğru yükseleceğinden emin olunması gerektiğine dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...