Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 10:20 - Güncelleme : 27 Temmuz 2022 21:41

Fed'in faiz kararı öncesi dolar yılın zirvesini gördü: 18 liraya dayandı

ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararı öncesi Dolar/TL kuru tırmanışa geçti. 20 Aralık 2021 tarihinden bu yana son 7 ayın zirvesini gören dolar 18 liraya dayandı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Fed'in faiz kararı öncesi dolar yılın zirvesini gördü: 18 liraya dayandı
döviz kuru,dolar,euro,fed faiz

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını bugün Türkiye saati ile 21.00’da açıklayacak. Fed’in kritik faiz kararı öncesinde Dolar/TL kurunda yüksek seyir devam ediyor.

Serbest piyasada güne 17,87 TL den başlayan Dolar/TL kuru 20 Aralık 2021 tarihinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Son 7 ayın zirvesinde olan Dolar/TL kuru 17,93 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/TL kuru ise 18,14 lira seviyesinde seyrine devam ediyor.

Dün, doların satış fiyatı 17,8620 lira, euronun satış fiyatı ise 18,1060 lira olmuştu.

DOLAR GÜÇLÜ SEYİR SÜRÜYOR

Fed’in faiz artışları nedeniyle dolar uluslararası piyasada güçlenmeye devam ediyor. Temmuz ayının ortasında 109,2 ile son 20 yılın zirvesini gören Dolar endeksi 107 ile bir kez daha zirveye oynuyor.

Dolardaki yükselişi küresel ekonominin yavaşlayacağı endişesi ve ABD’de beklenen faiz artırımları destekliyor.

75 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENTİSİ

Piyasalar, bugün yapılacak para politikası toplantısında Fed'in 75 baz puan faiz artırımına gitmesini bekliyor.

Fed faiz kararının yanı sıra yatırımcılar ABD büyüme verilerini de takip edecek. Avrupa ekonomisinde açıklanan zayıf veriler risk iştahının azalmasına ve piyasalarda kayba neden olmuştu.

MERKEZ'İN ENFLASYON TAHMİNİ

Merkez Bankası yılın üçüncü raporunda yarın yıl sonu enflasyon tahminini revize edecek. Merkez, son raporunda enflasyon tahminini yüzde 42,8 olarak açıklamıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...