Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 18:37

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı yakalandı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'nın yakalandığını duyurdu. Emeklilere bayram öncesi zamlı maaş müjdesi veren Erdoğan, yıl sonuna kadar, işçi alımlarında SGK primleri ve vergileri devlet tarafından ödeneceğini söyledi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,kabine,kabine toplantısı,kurban bayramı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplandı. Kabine toplantısı 3,5 saat sürdü. Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere bayram öncesi zamlı maaş müjdesi verdi.  "FETÖ'nün kökünü kazayacağız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ'nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı'nın yakalandığını açıkladı 

Erdoğan’ın açıklamalardan satır başları;

VATANDAŞA AŞI ÇAĞRISI

Türkiye salgın sürecini başarıyla yürüten tüm ülkelerin ilk sıralarında yer almaktadır. Dünyanın pek çok yerinde testler ücrete tabi iken biz ücretsiz test hizmeti sunduk. Aynı şekilde aşı hizmetini de ücretsiz olarak vatandaşımıza veriyoruz. Buradan tüm vatandaşlarımıza artık 18 yaşın üzerindeki herkese açılmış aşı randevularını bir an önce almaları çağrısında bulunuyorum. Aşı konusunda yürütülen olumsuz kampanyaların hiçbirinin ilmi ve akli temele dayanmadığının altını çizmek istiyorum. Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar temizlik, maske, mesafe başta olmak üzere tedbirlere uymaya devam etmeliyiz.

EMEKLİLERE BAYRAM MÜJDESİ

Buradan emeklilerimize de müjde vermek istiyorum. Temmuz ayı emekli aylıklarıyla bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz. Ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz. Böylece 12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık ödeme gerçekleştireceğiz.

'CİDDİ KDV İNDİRİMLERİ YAPTIK'

Türkiye ekonomisinin en sağlam alanlarından birisi de kamu maliyesidir. Ocak-mayıs döneminde son derece güçlü bir bütçe performansı gösterdik. Geçtiğimiz senenin ilk 5 ayında bütçe açığı 90,1 milyar lira iken bu yılın aynı döneminde açık 7 milyar liraya geriledi. Bu şekilde oluşturacağımız mali alanın gerekmesi durumunda vatandaşların ihtiyaçları için kullanacağız. Ekonomik kararlara olumsuz etki edecek yatırımların ve girişimciliği engelleyebilecek maliyette ağır bir vergi yükünün ortaya çıkmasını istemiyoruz. Hükümetlerimiz döneminde giyimde, ilaç-tedavi hizmetlerinde, zirai faaliyetlerde, turizmde ciddi KDV indirimleri yaptık.

12 AY BOYUNCA YENİ İŞÇİNİN SGK PRİMLERİNİ ÖDEYECEĞİZ

Kurumlar vergisi oranını 2023'ten itibaren yüzde 20 seviyesine indiriyoruz. Bu kaynakla 18 milyon vatandaşımıza ve 2,3 milyon sığınmacıya daha iyi altyapı hizmeti verilmesi sağlanacaktır. Ekonomi Reform Programı'mız kapsamında basit usulde vergilendirilen esnafımızın tüm kazançlarını vergi dışı bırakıyoruz. Yıl sonuna kadar işe alınacak her bir işçi için, asgari ücret üzerinden ödenmesi gereken tüm SGK primleri ve vergileri 12 ay boyunca karşılıyoruz. Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda, OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük ikinci ülkeyiz.

FETÖ'NÜN ORTA ASYA SORUMLUSU YAKALANDI

Terör örgütünün üst düzey kadrosu Kuzey Irak'ta toplanamaz, hareket edemez hale geldi. FETÖ'yü çözme ve ortadan kaldırma çalışmalarına devam edeceğiz. FETÖ'yle mücadele kapsamında 100'den fazla kişi yurtdışından Türkiye'ye getirildi. FETÖ'nün Orta Asya genel sorumlusu Orhan İnandı Türkiye'ye getirilerek adalete teslim edildi. Bu devlete ve millete ihanet eden hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...