Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 May 2016 15:33

Fındık fiyatı 10 liraya yükseldi

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatının serbest piyasada yeniden 10 liraya yükseldiğini bildirdi.

Fındık fiyatı 10 liraya yükseldi
fındık fiyatı,

Karan, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğine fındık alım yetkisi verilmesinin üreticilerde memnuniyet oluşturduğunu ifade etti.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği yetkililerince fındık alımı yapılacağı açıklamasının ardından serbest piyasada fiyatın toparlanmaya başladığına işaret eden Karan, geçen ay 8 liraya kadar düşen fındık fiyatının bugünlerde 10 liradan işlem gördüğünü kaydetti.
Birliğin yanı sıra devlet kanalıyla TMO'nun da ürün alımı için piyasada olmasını istediklerini aktaran Karan, "Fındık fiyatındaki dalgalı seyir hem üretici, hem de alıcı açısından bir yarar sağlamıyor. Geçen yıl 20 liranın üzerinde alıcı bulan fındık fiyatı bu yıl 8 liraya kadar düştü. Piyasa bugünlerde toparlanma sürecine girdi ve fındık fiyatı 10 lirayı gördü" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...