Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Eylül 2016 17:45

Fındık fiyatı yeniden 15 lirayı gördü

Giresun'da, serbest piyasada fındık fiyatı yeniden yükselişe geçerek yeni haftaya 15 liradan başladı.

Fındık fiyatı yeniden 15 lirayı gördü
giresun,serbest piyasa,fındık fiyatları,fındık fiyatı ne kadar,

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sert düşüş yaşayan fındık fiyatının yeniden toparlanarak yükseliş eğilimine geçtiğini belirtti.Geçen hafta piyasada kendilerinin de anlamadığı nedenlerden dolayı sert düşüşler yaşandığını ifade eden Karan, "Bir hafta önce 16 liraya kadar çıkan rakam, nedendir bilemiyoruz 13 lira seviyesine kadar inmişti. Bu hafta ise fiyat yeniden toparlandı ve bugün serbest piyasada fındık 15 liradan işlem görüyor." dedi.
Karan, ilerleyen günler için fiyat konusunda tahmin yapmanın şu andaki duruma göre mümkün olmadığını kaydederek, "Şimdiden 'gelecek günlerde fiyat şu olur ya da buraya kadar çıkar' demek mümkün değil. Henüz fiyat tam anlamıyla yerli yerine oturmuş değil. Ciddi dalgalanma süreci yaşanıyor. Bir iniyor, bir çıkıyor." diye konuştu.Serbest piyasada fiyatı üreticinin belirleyeceğini belirten Karan, şunları kaydetti:"Üretici, ürününe sahip çıkar, emanete bırakmaz ya da pazara indirmezse fındık fiyatı yüksek seviyelerde olacaktır. Tam tersi durumda pazara fazla miktarda ürün iner ya da emanete bırakılırsa normal olarak pazarda fiyat düşecektir. Biz üreticilerden yüksek fiyat beklentilerinin oluşması için ürünlerine sahip çıkmalarını istiyoruz. Kafalarındaki rakama göre hareket etmeliler."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...