Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Ağustos 2021 12:10

Fırsatçılar yangınlarda da sahneye çıktı! Yardım ekipmanlarının fiyatı 630 arttı

Türkiye’de her dönemde ortaya çıkan fırsatçılar ciğerlerimizi yakan yangınlarda da ortaya çıktı. Eldiven, maske, yangın tüpü, yanık kremi vb. vatandaşlara yardımı dokunacak onlarca ürüne son bir haftada yüzde 630’lara varan zam yapıldı. Ticaret Bakanlığı, iddialar üzerine inceleme başlatıldığını açıkladı.

Fırsatçılar yangınlarda da sahneye çıktı! Yardım ekipmanlarının fiyatı 630 arttı
Yangın,Orman,Fırsatcı,Ticaret Bakanı,Mehmet Muş,Yangın Topu

Depremlerde, salgın döneminde ve şuan ciğerlerimizi yakan yangınlarda ortaya çıkan fırsatçılar gene boy gösterdi.

Pademide maske fiyatlarını üçe katlayan fırsatçılar şimdi de vatandaşların ihtiyaç listelerine göz dikti. Yangın söndürme topundan, eldivene hattan yangın kremine kadar bütün ürünlerde yüzde 10’dan başlayıp yüzde 630’lara kadar varan oranlarda zamlandı.

44 TL'LİK EVLİDEN 330'TL YE ÇIKARILDI

Sabah gazetesindeki habere göre, sosyal medyada sıkça dolaşan yangındaki ihtiyaç listesindeki ürünlerin fiyatlarını tek tek incelendi. Ürünlerin içinde en yüksem zamma uğrayan ürün ise yanmaz eldiven oldu. 2 Ağustos tarihine kadar 44 TL olan ısıya dayanıklı eldiven bir günde yüzde 633 artarak 330 TL'ye çıkartıldı. İkinci yüksek zam ise yangın söndürme topunda yapıldı. 6 ay önce 262 TL olan yangın söndürme topu 480 TL'den satılıyor.

YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİ YÜZDE 17'LİK ARTIŞ

28 Temmuz'da başlayan yangınlarla birlikte zamlar da ayyuka çıktı. Örneğin 20 metrelik yangın söndürme hortumları 5 Temmuz'da 426 TL iken 1 Ağustos itibarıyla yüzde 15 artışla 490 TL'ye çıktı. 28 Temmuz'da 165 TL olan tozlu 6 kg'lık yangın söndürme tüpünün fiyatı yüzde 21 artışla 200 TL, 60 TL olan 1 kg'lık yangın söndürme tüpü de 2 Ağustos itibarıyla yüzde 17'lik artışla 69 TL'ye yükseldi.

TİCARET BAKANI MUŞ: FIRSATCILAR CEZALANDIRILACAK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, felaket fırsatçılarının ihtiyaç ürünlerine yüzde 630’lara kadar varan zamlarla ilgili inceleme yapıldığını açıkladı. Muş, ”Yangın söndürme ekipmanlarında fahiş fiyat artışları yapıldığına ilişkin iddialar Bakanlığımızca incelemeye alınmıştır” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yangınlarla mücadele edildiği bu dönemde çalışmaları sekteye uğratacak her türlü suistimalin cezasız kalmayacağını belirtti. Bakan Muş, "Bu çerçevede Bakanlığımız Ticaret İl Müdürlükleri tarafından gerekli denetimlere başlanmıştır" denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...