Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Eylül 2020 15:20

Fitch Brexit sürecine ilişkin beklentisini değiştirdi

Fitch'in, ocak ayından itibaren tarafların DTÖ esaslarına göre ticaret yapmasını beklediği belirtildi.

Fitch Brexit sürecine ilişkin beklentisini değiştirdi
fitch,,brexit,

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere ve AB arasında gelecek yılın ocak ayından itibaren ticaretin Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) esaslarına göre yapılmasını bekliyor.

Fitch'ten yapılan açıklamada, İngiltere ve AB arasında devam eden serbest ticaret anlaşması müzakerelerinde istenilen mesafenin kaydedilememesi nedeniyle Fitch Ratings'in, Brexit sürecine ilişkin beklentisini değiştirdiği, ocak ayından itibaren tarafların DTÖ esaslarına göre ticaret yapmalarını beklediği belirtildi.

Fitch Ratings Başekonomisti Brian Coulton, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Serbest ticaret anlaşması görüşmelerinde çok sınırlı bir mesafe katedildi ve önümüzdeki zaman daralıyor. Taraflar arasındaki ticaretin ocak ayından itibaren DTÖ esaslarına göre yapılabileceğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Fitch Ratings'in, "AA-" kredi notu ve "negatif" görünüme sahip İngiltere'nin kredi notu ve görünümünü 25 Eylül'de değerlendirmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...