Tgrt Haber
26 Şubat 2016 17:49

Fitch Meksika'nın kredi notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Meksika’nın uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "BBB+" olarak teyit etti.

Fitch Meksika'nın kredi notunu teyit etti
fitch, meksika,

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamaya göre, Meksika’nın "BBB+" olan uzun vadeli döviz cinsinden kredi notu ile "A-" olan uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunda değişiklik yapılmadı.

Meksika'nın görünümü de "durağan"da bırakıldı.

Açıklamada, kredi notunun teyit edilmesine gerekçe olarak, Meksika’nın "çeşitlendirilmiş ekonomik tabanı ve disiplinli ekonomi politikaları geçmişi" gösterilirken, ülkenin son dönemde küresel finansal volatilite ve düşük petrol fiyatları gibi çeşitli şoklarla karşı karşıya kaldığı vurgulandı.

Meksika ekonomisinin 2015 yılında yaklaşık yüzde 2,5 büyüdüğüne dikkati çeken açıklamada, 2016-17 yıllarında ise ülkenin ortalama yüzde 2,8 büyüyeceği beklentisine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...