Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Mart 2015 16:48

Fitch Türkiye için seçim sonrasına odaklandı

Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Rawkins, Türkiye'nin seçim sonrası belirlenecek ekonomi politikasının, kredi notu üzerindeki temel riskler arasında yer aldığını belirtti.

Fitch Türkiye için seçim sonrasına odaklandı
Fitch, Türkiye,

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'ye ilişkin bir telekonferans düzenledi. Fitch Ratings Ülke Notları Bölümü Yöneticisi James McCormack moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferansa Fitch Ratings Kıdemli Direktörleri Paul Rawkins ile Janine Dow katıldı.
Rawkins, burada yaptığı konuşmada, seçimlerin ardından belirlenecek ekonomi politikasının Türkiye'nin kredi notu üzerindeki temel riskler arasında bulunduğunu, dış finansmana ihtiyaç duyan cari açık ile jeopolitik risklerin de kredi notu için önem taşıdığına dikkati çekti.
Türkiye'de ekonomik büyümenin halen Ukrayna ve Rusya gibi büyük gelişmekte olan birçok ülkeden daha iyi durumda olduğunun altını çizen Rawkins, kamu finansmanı ve bankacılık sisteminin güçlü yapısını halen sürdürdüğünü ifade etti.
Geçen yıl yüzde 8,17 olarak gerçekleşen enflasyonun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın hedeflerinin çok üzerinde bulunduğuna işaret eden Rawkins, petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte enflasyonun gerileyebileceğini dile getirdi.
"Türk bankalarının sermaye yeterlilikleri makul düzeyde"
Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Janine Dow ise Türk bankalarının, karlılıkları sebebiyle uluslararası yatırımcılar için pozitif görünüme sahip olduğunu belirterek, "Türk bankalarının sermaye yeterlilikleri makul düzeyde. Ekonomik büyüme eğilimleri Türkiye'nin bankacılık sektörü açısından oldukça pozitif. Buna rağmen faiz ve kurdaki oynaklık, bankaların karlılığı ve yabancı para cinsinden kredilerin geri ödenebilmesini etkileyebilir. Döviz cinsinden borcun hızlı bir şekilde artması finansman risklerini yeniden artırabilir" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...