Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Eylül 2015 00:12

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Fitch Ratings, Türkiye'nin 'BBB-' ile 'yatırım yapılabilir' seviyede bulunan kredi notunu ve 'durağan' not görünümünü teyit etti.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı
fitch, kredi,

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin BBB-ile yatırım yapılabilir düzeyde olan kredi notunu ve 'durağan' görünümünü değiştirmedi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu ile ilgili beklenen açıklamasını yaptı. Fitch, Türkiye'nin BBB- ile yatırım yapılabilir düzeyde olan kredi notunu ve 'durağan' görünümünü değiştirmedi.Açıklamada şunlar vurgulandı: "Kredi notunun teyit edilmesi güçlü bilançoyu, mali disiplinin seçim döneminde devam ettirilmesini yansıtıyor. Genel kamu bütçe faiz dışı fazlasının 2015'te yüzde 1,1 olmasını, Kamu borcunun GSYH'ya oranında aşağı trendin devam etmesini ve oranın 2017 sonunda yüzde 30'a inmesinin bekliyoruz."Fitch bu yıl 20 Mart'ta yaptığı ilk gözden geçirmesinde de notu ve görünümü teyit etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...