Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2016 07:11

Fitch'ten İrlanda'ya Apple uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Birliği'nin (AB), İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı teknoloji devi Apple'a geriye dönük vergi borcu çıkarma kararının, İrlanda ekonomisinde ciddi riskler oluşturabileceğini bildirdi.

Fitch'ten İrlanda'ya Apple uyarısı
fitch, apple, irlanda

Fitch Ratings'den yapılan açıklamada, söz konusu vergi kararının, İrlanda'nın küresel iş piyasasından doğrudan yatırım çekme ve ülkedeki istihdam açısından belirsizlik oluşturduğu vurgulandı. 
Açıklamada, söz konusu vergi kararının, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının neden olduğu belirsizliğe eklendiğine dikkat çekilirken, bu durumun ülke ihracatını ve yatırımları azaltacağına inanıldığı savunuldu. 
Öte yandan, AB kararının oluşturduğu risklerin sınırlı kalacağının tahmin edildiğinin belirtildiği açıklamada, İrlanda'nın yüzde 12,5'lik kurumlar vergisinin diğer ülkelere kıyasla düşük olduğuna ve ülkenin yüksek gelişmişlik seviyesinin çok uluslu kişiler ve kurumlar için çekici olmaya devam edeceğine dikkat çekildi. 

Açıklamada, İrlanda'nın kamu borcunun gayri safi yurtiçi hasılaya oranının 2015 sonunda yüzde 78,7'den 2020'de yüzde 63,7'ye düşeceğinin öngörüldüğü kaydedildi.
AB Komisyonu, geçen hafta, Apple'ın İrlanda'da kurduğu şirketlerin vergilendirilmesine ilişkin 3 yıl süren soruşturmasının tamamlandığını duyurmuş ve Apple’dan geriye dönük 13 milyar avroluk (14,5 milyar ABD dolar) vergiyi faiziyle birlikte İrlanda'ya geri ödemesini talep etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...