Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Aralık 2021 11:44

Fiyat İstikrarı Komitesi ilk kez toplandı: Gündem enflasyon ve gelmeyen indirim

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında Fiyat İstikrarı Komitesi bugün ilk kez toplandı. Toplantıda enflasyon, dövizdeki düşüşe rağmen fiyatların düşmemesi masaya yatırılacak.

Fiyat İstikrarı Komitesi ilk kez toplandı: Gündem enflasyon ve gelmeyen indirim
fiyat istikrarı komitesi,,enflasyon,

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin başkanlığında Fiyat İstikrarı Komitesi bugün ilk kez toplandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin yanı sıra Sanayi ve Teknoloji, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanları da Fiyat İstikrarı Komitesi'nde yer alıyor. Komitenin üyeleri arasında Merkez Bankası Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı da bulunuyor.

GÜNDEM ENFLASYON VE GELMEYEN İNDİRİM

Saat 11’de başlayan ilk toplantının ana gündemini enflasyondaki gelişmeler ve gelecek dönemdeki enflasyonun görünümüne ilişkin riskler oluşturacak. Komite, fiyat istikrarını tehdit eden riskler ve bu risklere dair alınması gereken önlemleri ele almak amacıyla kuruldu. Komitenin görevleri arasında özellikle para politikasının etkinliğinin sınırlı olduğu arz yönlü şoklara cevap vermek de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...