Tgrt Haber
10 Ağustos 2022 08:50 - Güncelleme : 10 Ağustos 2022 09:11

Son dakika! Fiyat İstikrarı Komitesi'nden yeni karar! Bakan Nebati duyurdu: Ekim'de 3 yeni hamle geliyor

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fiyat İstikrarı Komitesi’nin 6 toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Enflasyonla mücadelenin vurgulandığı açıklamada toplantıda alınan kararlar 3 maddeyle sıralandı.

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Fiyat İstikrarı Komitesi'nden yeni karar! Bakan Nebati duyurdu: Ekim'de 3 yeni hamle geliyor
fiyat istikrarı komitesi,ekonomi,konut,gıda

Fiyat İstikrarı Komitesi’nin altıncı toplantısını Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, başkanlığında dün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Bakan Nebati, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin aldığı yeni kararları duyurdu. Bakan Nebati, "Gıda ürünlerinde arz güvenliğini güçlendiren stratejik ürünlere ilişkin çalışmalar ile konut piyasasına yönelik alınan tedbirleri değerlendirerek Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesi için adımların atılması konusunda karar kıldık" dedi.

Güncel enflasyon gelişmeleri ve son dönemde enflasyona etki eden unsurlar ele alındığı toplantıda başta gıda ürünlerinde olmak üzere arz güvenliğini güçlendirilen stratejik ürünlere yönelik çalışmalar ve konut piyasasına yönelik alınan tedbirlerin son durum değerlendirildi.

FİYAT İSTİKRARI KOMİTESİ KARARLARI

Komitenin toplantısının ardından Bakan Nebati, alınan kararları yazılı olarak açıkladı.

"Komite, önümüzdeki ekim dönemine yönelik tarımsal ürünlerin temel girdilerde arz-talep dengesinin sağlanmasına; konut piyasasında fiyat mekanizmasını bozan adımlara karşı alınabilecek tedbirler üzerinde çalışılmasına; ayrıca Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında ithalata bağımlılığı azaltıcı yatırımlara hız vermek ve üretim, ihracat ile istihdamı artırmak amacıyla Organize Sanayi Bölgelerinin geliştirilmesine ve desteklenmesine yönelik adımların atılmasına karar vermiştir"

Son dakika! Fiyat İstikrarı Komitesi'nden yeni karar! Bakan Nebati duyurdu: Ekim'de 3 yeni hamle geliyor

https://twitter.com/NureddinNebati/status/1557237595385503744

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...