Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Haziran 2015 04:32

Fransa'ya uyardı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Fransa'da yoksulluk sınırında 3 milyondan fazla çocuğun yaşadığını duyurdu.

Fransa'ya uyardı
açlık, unicef, fransa

UNICEF raporuna göre, bu ülkede her beş çocuktan biri yoksulluk sınırı eşiğinde hayatını sürdürüyor. Yaklaşık 30 bin çocuğun evsiz olduğu belirtilen raporda, gecekonduda yaşayan çocuk sayısının ise 9 bin civarında olduğu bildirildi. Fransa'da imkânsızlıklar yüzünden her yıl 140 bin çocuğun okulu bırakmak zorunda kaldığına işaret edilen raporda, 2008 ve 2012 arasında aileleri ile birlikte fakirlik seviyesinin altında yaşayan çocuk sayısının 440 bin artış gösterdiği kaydedildi. UNICEF'in Fransa Şubesi Başkanı Michele Barzach, son yayımlanan raporun alarm verici boyutta olduğunu belirterek, yetkililerin bu soruna çare bulmak için seferber olmasını istedi. Barzach, bütün çabalara rağmen fakirlik sınırının altında kalan çocukların, yoksulluğun dışında sosyal dışlanmışlık ve ayırımcılık tehdidiyle de karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Çocukların yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hükümete somut öneriler getirilen raporda, özellikle ebeveyni olmayan ve gecekondularda yaşayan göçmen çocukların sorunlarına çare bulunmaması kınandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...