Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Haziran 2021 00:06

Fransız basınından THY'nin pandemideki başarısına övgü

Fransız yayın organı Air Jourbal, koronavirüs pandemisine rağmen Türk Hava Yolları'nın ortaya koyduğu başarıya övgüler dizdi.

Fransız basınından THY'nin pandemideki başarısına övgü
THY,uçuş,fransız basını

Kovid-19 salgınında ülkeler arasında uçuş yasakları uygulansa da Türk Hava Yolları (THY) uçuş ve yolcu sayılarında büyük başarı yakaladı. THY'nin bu başarısı Fransız basınının da dikkatinden kaçmadı.

"PANDEMİYE RAĞMEN ETKİLİ PERFORMANS"

Fransız haber sitesi Air Journal, THY'nin pandemi dönemindeki başarısıyla ilgili bir haber yayınladı. Söz konusu haberde THY'nin likiditeyi korumak, maliyetleri yönetilebilir bir seviyede tutmak ve "yeni normale" uyum sağlamak amacıyla birtakım 'çevik' önlem sayesinde pandemi sürecine rağmen etkili bir performans gösterdiği vurgulandı.

EN YAKIN RAKİBİNİ 2'YE KATLADI

THY'nin nisan ayında günde 685 uçuş gerçekleştirdiği belirtilirken, bu sayısının en yakın rakibi Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın iki katı olduğunun altı çizildi. Ayrıca THY'nin 2020'de yüzde 71 gibi etkileyici bir yük faktörüyle 28 milyon yolcu taşıdığı hatırlatıldı.

THY VE İSTANBUL HAVALİMANI'NDAN GÜNLÜK REKORLAR

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) ve İstanbul Havalimanı günlük uçuş sayılarıyla yeni rekorlar kırmaya devam ediyor.

Son gelen bilgilere göre, 25 Haziran Cuma günü İstanbul Havalimanı'nı iç hatlarda 37 bin 90, dış hatlarda ise 79 bin 90 yolcu kullandı. Toplam 116 bin 180 yolcunun kullandığı havalimanı, salgın dönemindeki en yoğun günlerinden birini yaşadı.

2021 yılının 5 ayında Avrupa hava sahasının en çok uçuş gerçekleştirilen hava yolu olan THY ise 25 Haziran'da 1065 uçuş ile salgının başlangıcından itibaren ilk kez bir günde 1000 uçuş (konma sayısı) barajını aşmayı başardı.

Fransız basınından THY'nin pandemideki başarısına övgü

UÇUŞLAR 3 HAFTADA YÜZDE 23,4 ARTTI

Salgının başlamasının ardından 2020 yılının ikinci çeyreğinde yolculu uçuşlar tamamen durma noktasına gelmiş ve hem yurt içi hem de uluslararası uçuşlarda havacılık tarihinde görülmemiş bir dönem yaşanmıştı. 2021 yılı itibarıyla dünya çapında artan aşı uygulamaları, seyahat kısıtlamalarının esnetilmesi ve yaz sezonunun başlangıcı ile hava yoluna olan seyahat talebi de normalleşmeye başladı.

Türk Hava Yolları’nın salgın döneminde uyguladığı başarılı stratejisi sonuçlara olumlu yansırken 863 uçuş gerçekleştirilen 4 Haziran'dan sonra geçen 21 günlük sürede, günlük uçuş sayısı yüzde 23,4 oranında artmış oldu. THY, 1065 uçuş gerçekleştirdiği 25 Haziran'da, Türkiye'ye varış seferlerinde yüzde 75,3, Türkiye kalkışlı seferlerde ise yüzde 68,2 doluluk oranına ulaştı.

"BULUTLARIN ÜZERİNDE LİDER OLANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ"

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, bu sürecin, gökyüzüne yükselen uzun bir merdiven olarak gibi olduğunu belirtti. Güvenlik tedbirlerini aldıklarını, ileriye odaklandıklarını ve her basamakta daha güzel sonuçlar alarak yükseleceklerini kaydeden Aycı, "Çalışma arkadaşlarımızla emek vermeye, adım atmaya devam edeceğiz. Bulutların üzerinde lider olana kadar çalışacağız. Yeniden dört haneli uçuş rakamlarına ulaştığımız için mutluyum, her geçen gün hem bu sayıyı hem de doluluk oranımızı artıracağımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...