Tgrt Haber
25 Mart 2021 09:25

Fransızları devre dışı bıraktık

Savunma sanayiindeki atılımlarıyla adından söz ettiren Türkiye, Pakistan’a ait Fransız yapımı üç denizaltının modernizasyon ihalesinde Fransızları saf dışı bıraktı, büyük bir başarıya imza attı

Fransızları devre dışı bıraktık
savunma sanayii,,ekonomi,,türkiye,,fransa,,denizaltı,

Son dönemde savunma sanayiindeki millî projeler ile adından söz ettiren Türkiye, bu alanda dost ve müttefik ülkelerin de savunma ihtiyaçlarını karşılamada ilk tercihi oluyor. Pakistan'ın Fransız Agosta sınıfı denizaltı modernizasyon projesinin ihalesini, orijinal üreticileri Fransızlara karşı Türk firması Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM) kazandı. Modernize edilen üç Fransız denizaltıdan ilkinin başarıyla denize indiği ve derin deniz dalış testlerini yaptığı öğrenildi. Diğer iki ürün için de anlaşmanın imzalandığı ve modernizasyonun devam ettiği bildirildi.

EŞİNE AZ RASTLANIR BİR BAŞARI
Modernizasyon programında atış kontrol ve elektronik harp, radar ve periskop sistemleri gibi önemli unsurlar yer alıyor. Savunma uzmanları, başka bir ülkede bulunan Fransız denizaltılarının modernizasyonu projesini Fransa ile yarışarak almanın ve başarıyla sürdürmenin önemli bir gelişme olduğuna işaret ediyor. Stratejik ve ileri teknoloji gerektiren mühendislik ihracatı olarak öne çıkan proje ile Türkiye’nin savunma alanında dünyada eşine az rastlanır bir başarıya imza attığına dikkat çekiliyor.

MİLGEM KİLOMETRE TAŞI OLDU
Askerî ve savunma sanayii alanları, Türkiye ve Pakistan ilişkisinde en önemli başlığı teşkil ediyor. Türkiye’nin deniz savunmasında iş birliği yaptığı ülkelerden biri olarak öne çıkan Pakistan ile MİLGEM sınıfı savaş gemileri, iki ülke arasındaki savunma bağları için yeni bir kilometre taşı oldu. Projede son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı “Üçüncü MİLGEM Korvetinin İlk Kaynak Atma Töreni” gerçekleştirildi. Proje ile ikisi Türkiye, ikisi Pakistan’da olmak üzere dört korvet inşa ediliyor. Proje, teknoloji transferinin yanı sıra Karaçi Tersanesinin modernizasyonunu da içeriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...