Tgrt Haber
14 Aralık 2021 20:41

Fuat Oktay'dan ekonomi ve dolar kuru mesajı: Manipülatif etkileri sileceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis'te yaptığı konuşmada ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ekonomideki manipülatif etkileri sileceklerini söyleyen Oktay, kur dalgalanmaları hakkında ise "Türkiye'nin kaderi olamaz, olmayacak" ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay'dan ekonomi ve dolar kuru mesajı: Manipülatif etkileri sileceğiz
fuat oktay,ekonomi,dolar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi üzerindeki manipülatif etkileri ortadan kaldıracaklarını belirten Fuat Oktay, kurdaki hareketliliğin Türkiye'nin kaderini belirlemesine ise fırsat vermeyeceklerini söyledi. Üreticilere verilen devlet desteğinin süreceğini ifade eden Oktay, muhalefete de tepki gösterdi.

Fuat Oktay'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Ekonomide, istihdamda, üretimde ihracatta büyüme odaklı tüm alanlarda kalıcı olma hedeflerimizi sürdürüyoruz. Terörde gösterdiğimiz başarı gibi, Covid-19 salgınında gösterdiğimiz başarı gibi; ekonomimiz üzerindeki bu manipülatif etkileri silip atacağız. Kapsayıcı bütçe politikalarımızı sürdüreceğiz.

Kur dalgalanmaları Türkiye’nin kaderi olamaz, olmayacaktır.

"ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Hedefimiz ödemeler dengesindeki iyileşmeyi sürdürülebilir ve kalıcı kılmaktır. 2022 yılında büyüme hedeflerimize ulaşabilmek için gerekli finansmanı sağlayabilecek bir altyapıyı tesis edebileceğimiz ortadadır. Firmalarımız yurt içi ve yurt dışı talep artışını karşılamak için kapasitelerini artırmaya başlamıştır. Bu durum firmalarımızın yeni yatırım gereksinimine yönelik güçlü sinyal vermektedir. Hızlı gerçekleştireceğimiz ilave destek paketinin yanı sıra yerli üretimi destekleyerek üreticimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.

Bütçemizin gelir performansımızın artmasının eleştirildiğini görüyoruz. Türkiye köklü ve itibarlı geçmişiyle küresel ekonomiye tam entegre olarak yerli ve yabancı yatırımcıya güven tesis etmeye devam edecektir.

MUHALEFETE DOĞU AKDENİZ VE TERÖRLE MÜCADELE TEPKİSİ

Biz, Mavi Vatan'da egemenlik haklarımızı savunup, deniz yetki alanlarımızı netleştirmeye çalışırken 'Libya'da ne işiniz var' diye sorgulayanlar bugün bizim Doğu Akdeniz politikalarımızı sorgulayamazlar. Suriye ve Irak'taki terör kamplarına yönelik operasyona destek vermeyenler, terörle mücadeledeki kararlılığımızı sorgulayamazlar."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...