Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Kasım 2021 17:46 - Güncelleme : 05 Şubat 2022 17:08

Fuat Oktay'dan şaşırtan EYT açıklaması: Yaş gelmeden emeklilik olmaz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 'haftaya detaylarını açıklayacağım' dediği EYT düzenlemesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan aksi yönde açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bir soru önergesine cevap verirken "Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz" dedi.

Fuat Oktay'dan şaşırtan EYT açıklaması: Yaş gelmeden emeklilik olmaz
fuat oktay,eyt,emeklilik,emeklilikte yaşa takılanlar

Cumhurbaşkanlığı'ndan emeklilikte yaşa takılanlar'lar (EYÜT) sorunuyla ilgili kafaları karıştıran bir açıklama geldi. HDP'li Garo Paylan'ın EYT ile ilgili verdiği soru önergesine yanıt veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkının kazanılamayacağını ifade etti. Oktay, "Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz" dedi.

YAŞ ŞARTI DOLMADAN EMEKLİ OLUNAMAZ

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 26 Ekim tarihinde yapılan 2022 yılı bütçe görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a Eyt ile ilgili çalışmaların ne durumda olduğunu sordu. Paylan'ın sorusuna yaklaşık 1 hafta sonra yazılı yanıt veren Oktay, yaş şartı koşulu yerine gelmeden emekli olunamayacağını ifade etti.

Oktay EYT'liler ile ilgili ne tür çalışma yapıldığı sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

"Bütün modern sosyal güvenlik sistemlerinde emeklilik için gereken şartlardan biri yaştır ve yaş şartı yerine gelmeden emeklilik hakkı kazanılmaz. Zaten literatürde bu sigorta kolu 'yaşlılık sigortası' olarak adlandırılır. Bizde de emeklilik için yaş, sigortalılık süresi ve prim ödeme gün sayısı şartı vardır ve bu şartların hepsi yerine getirilince emeklilik hakkı kazanılır."

BAKAN BİLGİN ÇALIŞMA YAPILDIĞINI AÇIKLADI

Geçtiğimiz pazartesi günü, EYT ve 3600 ek gösterge ve Asgari Ücret düzenlemesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kapsamlı bir çalışma yapıyoruz. Haftaya paylaşacağız" açıklaması yapmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...