Tgrt Haber
10 Ağustos 2015 03:52

G20 Zirvesi 15 bin kişiye iş sağlayacak

Kasımda Antalya'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi için 'Özel Bölge' oluşturuldu. 24 otel zirveye ev sahipliği yapacak. G20, 15 bin kişiye iş sağlayacak

G20 Zirvesi 15 bin kişiye iş sağlayacak
g20

Diplomasi merkezine dönüşen Antalya, 13-14 Mayıs'ta gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından kasım ayında da G20 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde, Antalya Valisi Muammer Türker başkanlığında düzenlenen, G20 Liderler Zirvesi Lojistik Görev Gücü Başkanı Büyükelçi Hasan Sevilir Aşan ve ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, ağırlıklı olarak zirvedeki güvenlik konularının ele alındığı öğrenildi. 

13 BİN ODA HAZIRLANIYOR 
SABAH'ın edindiği bilgilere göre, NATO toplantısında 52 ülke ve uluslararası kuruluş temsilcisinin ağırlandığı Antalya'da, zirve için 'Özel Bölge' oluşturuldu. Belek'teki beş mevkiiden üçü sadece zirve için kullanılacak. Zirvenin gerçekleşeceği Üçkumtepesi, Taşlıburun ve İskele Mevkii'nde yer alan 24 otel ise yaklaşık 13 bin oda kapasitesiyle hizmet verecek. 

OTELİN YEDEĞİ OLACAK 
Özel Bölge'deki otellerde hali hazırda çalışan yaklaşık 10 bin personele ek olarak, 15 bin kişi de sadece zirve için istihdam edilecek. Zirvenin gerçekleştirileceği otelin, her ihtimale karşı bir de yedeği olacak. Golf turizmi açısından Avrupa'nın önde gelen yerlerinden olan Belek'de, golf sporu yapan liderlerin kullanımı için 6 otel şimdiden belirlenmiş durumda. 'Özel Bölge'de, Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak güvenlik kademeleri oluşturulacak. Bir bölge sadece liderler ve yabancı heyetlerin kullanımına açılacak. Akredite olanların girebileceği bu bölge ile birlikte 16 otel de W20 (Kadın Grubu), Y20 (Gençlik Grubu) gibi G20'nin yan kuruluşları için kullanılacak. Bölgeler arasındaki giriş çıkış da kontrollü olacak. Kontrol standartları Dışişleri Bakanlığı ve G20 sekretaryası tarafından belirlenecek. 

ABD'DEN BİN KİŞİ GELİYOR 
Zirveye ABD'nin bin kişilik bir heyetle katılması beklenirken, ülkelerin otel yönetimleriyle ikili anlaşmalar yapmaya başladığı öğrenildi. Ülkeler hangi otelde kalacaklarını ve heyet büyüklüklerini Dışişleri Bakanlığı'na bildirecek. Bakanlık, heyetlere otellere ilişkin bilgi vererek, her ülkeye üç alternatif sunacak. Bunun sonucunda, her ülke otel idareleriyle anlaşma yapacak. 

24 OTEL HİZMET EDECEK
SABAH'ın edindiği bilgilere göre, G20 Zirvesi için şimdiye kadar belirlenen oteller şöyle: Club Asteria, Club Megasaray, Adora Golf Resort Otel, Crystal Tatbeach Golf Resort and Spa, IC Hotels Santai, Green Max Belek Otel, Sirene Belek Otel, Kempinski the Dome, Kaya Palazzo Golf Resort, Riu Kaya Belek Hotels, Regnum Golf Resort, Sentido Zeynep Golf Resort, Jacaranda Club Belek, Papillon Belvil Hotel, Bellis de Luxe Hotel, Calista Luxury Resort, Sueno Golf, Cornelia Diamond, Su Sesi, Ela Quality Resort Hotel, Magic Life Water World, Belconti Resort Hotel, Limak Arcadia, Grida Village Tatil Köyü, Güral Premier Belek, Spice Hotel and Spa, Royal Adam and Eve, Maxx Royal, Voyage Belek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...