Tgrt Haber
05 Temmuz 2021 11:56

Galata Kulesi giriş ücretine zam: Galata Kulesi’ne giriş ücreti 2021 ne kadar oldu?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sosyal medya hesabından Galata Kulesi ve müze giriş ücretleri konusunda önemli paylaşımda bulundu. Peki, Galata Kulesi giriş ücreti ne kadar oldu?

Galata Kulesi giriş ücretine zam: Galata Kulesi’ne giriş ücreti 2021 ne kadar oldu?
Galata Kulesi giriş ücreti,,Kültür ve Turizm Bakanlığı,,İBB,

İstanbul’un önemli tarihi eserlerinden biri olan Galata Kulesi’ne artık zamlı fiyatla girilebilecek. Sürekli yerli ve yabancı turist akımına uğrayan Galata Kulesi giriş ücretine, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasıyla zam yapıldı.

Galata Kulesi’ne ilk kez gitmeyi planlayanlar Galata’ya girmek için ne kadar ücret ödendiğini merak ediyor. İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Galata Kulesi, 1 Temmuz itibariyle normalleşmenin 3. etabına girilmesiyle ziyaret akımına uğramaya başladı. İstanbul’a ilk defa gelenlerin ilk ziyaret ettikleri yer olan Galata, güzelliği ve tüm şehri ayaklar altına alan muhteşem manzarasıyla gelenleri mest ediyor.

GALATA KULESİ GİRİŞ ÜCRETİ 2021

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açıklamasıyla Galata Kulesi’ne giriş ücreti 30 TL’den 100 TL’ye çıkarıldı. Tarihi yapıya giriş ücretine temmuz ayı itibariyle yüzde 200’den fazla zam yapıldığı görüldü. Galata Kulesi, geçen sene yapılan restorasyon çalışmasının ardından müzeye dönüştürüldü. Bunun akabinde tarihi Galata Kulesi’nin giriş fiyatında değişiklik yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda Galata Kulesi’nin de dahil olduğu 76 tescilli yapının işletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine bağlı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilmişti.

GALATA KULESİ ÖĞRECİ GİRİŞİ NE KADAR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzelerin yıllık ziyaret bedeliyle ilgili yaptığı paylaşımda, tüm müzelerin Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenler ile 18 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için ücretsiz olduğunu açıkladı. Bakanlık söz konusu paylaşımda, diğer vatandaşlar içinse yıllık ziyaret bedelinin 60 TL olduğunu duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...